Creative Board presenteert het culturele kapitaal

Zwolle – Het besef laten doordringen dat in deze regio het aanwezige creatieve en culturele kapitaal een essentieel element is van het economische succes. Dat is het doel van de Creatieve Board waarin sleutelfiguren vanuit de topsector Creatieve Industrie actief zijn. Tijdens het bevrijdingsfestival overhandigde Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur van het Cibap, namens de Board het eerste exemplaar van het rapport “Het culturele kapitaal van Zwolle” aan Ank Bijleveld, commissaris van de Koning en aan burgemeester Henk Jan Meijer. 

culturele_kapitaal.jpg 

De Creatieve Industrie is de tweede topsector in de regio Zwolle en een culturele trekpleister van formaat. De groei van deze topsector gaat hier sneller dan in het westen. Interessant is dat blijkt dat creativiteit een aanjager is van innovaties op vele terreinen. De creatieve industrie draagt bij aan oplossingen voor vele vraagstukken door anders te denken en anders te verbeelden. Wat in de regio werkelijk verschil maakt is dat jaarlijks 5500 studenten in het mbo en hbo  zich interesseren voor deze sector. De kunst is om ze te behouden voor de regio. Hun bijdrage aan de economische successen in deze regio en die van alle werknemers in de Creatieve Industrie, door hun vakmanschap en creativiteit, verdient een podium van erkenning.

creative_board_zwolle_5mei.jpg 

De kracht van Zwolle wordt dus mede gevoed door de combinatie van de duidelijke aanwezigheid van de topsector in leren, werken en leven. Dat hebben de leden van de creatieve board duidelijk willen maken, aan willen tonen en vervolgens neergelegd in het rapport. Het rapport is te vinden op www.cbrz.nl.

Artikel delen:

Reageer