Opening waterspeelplek De Klooienberg

Zwolle – Kinderen kunnen op wijkboerderij De Klooienberg al spelende alles over water leren. Bijvoorbeeld hoe het stroomt, welke weg het water kiest en hoe je water kunt tegenhouden. De nieuwe waterspeelplek wordt feestelijk geopend op woensdagmiddag 14 mei. Er zijn dan van 13.00 tot 17.00 uur allerlei gratis activiteiten op de boerderij.

 

De waterspeelplek is als een klein natuurgebiedje met stenen en ‘rotsen’  in het midden van de wijkboerderij gesitueerd. Er is een pomp, een waterbassin, een klein riviertje en er zijn sluizen. Wie extra water tevoorschijn wil toveren, kan op een grote rode knop drukken, waarna een flinke waterstraal ontstaat. Kortom, kinderen kunnen hun creativiteit helemaal kwijt in het bouwen van bruggetjes, het openen en sluiten van sluizen et cetera.

 

Programma

Behalve het spelen op de waterspeelplek kunnen kinderen, hun ouders en andere geïnteresseerden op woensdagmiddag 14 mei genieten van activiteiten als honing slingeren, knutselen, schminken, broodjes bakken en spelen op het springkussen. Daarnaast is er een stekjesmarkt (op initiatief van de Stadstuinders) en worden houtproducten zoals kistjes en decoratieve voorwerpen verkocht (in samenwerking met RIBW).

 

Locatie en tijd

Wijkboerderij De Klooienberg, Klooienberglaan 1 in Zwolle. Woensdag 14 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Entree en activiteiten zijn gratis. Wijkboerderij De Klooienberg is onderdeel van Travers Welzijn.

Artikel delen:

Reageer