Zwolse maakt examentrainingsapp

Zwolle – Bijna alle leerlingen hebben tegenwoordig een smartphone.  Ze zijn er de hele dag mee bezig, dus waarom niet iets maken zodat het mobieltje ook voor de voorbereiding op het eindexamen kunnen gebruiken? De Zwolse economiedocente Evelien Hoekman ging met het idee aan de slag en nu is er de examentrainingsapp voor leerlingen uit 5 HAVO.  De app kost € 1,79 en is beschikbaar in de Appstore en op Google Play.

examenapp.jpg 

“Eindexamen doen is best wel spannend, hoe goed je er ook voorstaat” zegt Evelien Hoekman. Mijn leerlingen willen graag weten hoe ze er voor staan en welke onderwerpen ze nog meer moeten oefenen. Oude examenopgaven maken is altijd goed, maar gericht opgaven zoeken over een bepaald onderwerp en die maken is natuurlijk nog beter. De examentrainingsapp bestaat uit 100 multiple choice vragen die leerlingen voorbereiden op het examen. De vragen zijn verdeeld over de verschillende concepten en de verplichte contexten. Alle grote onderwerpen komen per concept aan bod. Na het maken van de vragen kunnen de leerlingen de app de vragen laten nakijken. Ze krijgen dan te zien welke vragen goed en welke fout zijn. De scorekaart geeft aan op welke concepten ze goed en minder goed scoren. Daarna kunnen ze herexamen doen en hun foute antwoorden verbeteren. De app geeft dan aan of ze nu wel de goede antwoorden geven.

Het inzicht in welke concepten je nog moet trainen is een handig houvast voor leerlingen. Nog belangrijker is dat de leerlingen alle onderwerpen voor het examen tijdens het maken tegenkomen. Het laat ze op een andere manier naar hun boek kijken.  “Het beste is als leerlingen dingen die ze niet weten opschrijven en daarna gaan opzoeken, daar leren ze echt veel van”
 
De app kost € 1,79 en is voor zowel Apple als Android beschikbaar. De app werkt zowel op  telefoons als op tablets. De link vind je opwww.citroengeel.nl/apps 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer