Patiënten laken late opening nieuw zwembad

Zwolle – Nu het Hanzebad is gesloten en het nieuwe zwembad van Windesheim nog niet is geopend staan voelen veel cliënten zich in de steek gelaten. Want voor reuma- en fybromyalgie patiënten is het van het grootste belang dat ze regelmatig in een warm water bad kunnen zwemmen om de spieren te ontspannen.

Nu het bad van Windesheim, ondanks aandringen van verschillende kanten niet eerder open gaat heeft de Zwolse Gehandicaptenraad de mogelijkheden in zowel Zwolle als de directe omgeving geïnventariseerd. De meest aantrekkelijke mogelijkheden t.w. zwembad Bubbels (Stadshagen) en Therapiebad Groot Stokkert (Wapenveld) staan op de website van de Zwolse gehandicaptenraad: www.zgr.nu. Daar zijn ook de watertemperaturen, de toegangsprijzen en de openingstijden te lezen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Jammer dat er bij deze overgang zo veel mis gaat. Mooi dat er alternatieven zijn gevonden. En zo te zien zijn de alternatieven ook een stuk goedkoper dan de hoofdprijs die Windesheim denkt te gaan vragen. Hopelijk blijft het therapiezwemmen op deze manier mogelijk tegen een redelijke prijs.

 2. Helaas niet vermeld: En zowel de gemeente Zwolle als Hogeschool Windesheim is niet bereid gebleken te betalen voor het nog een maand extra open houden van het Hanzebad.
  De verliezers: de zwemmers, de fysiotherapiepraktijk, Hogeschool Windesheim zelf (met de woekerprijs van 7 euro per 30 min. blijft er geen zwemmer over), de gemeente Zwolle, die straks de extra zorgkosten voor veel zwemmers zal moeten gaan betalen.

  De grote winnaar: Gemeente Zwolle, die de subsidie voor het therapiezwemmen kan gaan inzetten voor ………….

 3. Hogeschool Windesheim zelf (met de woekerprijs van 7 euro per 30 min. blijft er geen zwemmer over)

  In dat geval zou het Windesheim zwembad niet het probleem, was het bad namelijk nu wel open, komt er toch niemand volgens jou 😉

 4. In dat geval zou het Windesheim zwembad niet het probleem, was het bad namelijk nu wel open, komt er toch niemand volgens jou smilies/wink.gif

  Omdat we wel moeten, zal een deel van ons de woekerprijs eerst wel betalen, totdat we een alternatief hebben gevonden. En nieuwe zwemmers zullen nauwelijks te vinden zijn.

 5. Voor de groep patiënten die momenteel niet kan bewegen in warm water en zoekt naar een alternatief (en alle andere geïnteresseerden) organiseren wij bij zwembad Tijenraan in Raalte op vrijdag 16 mei tussen 10.30-11.30 uur een speciale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen gratis en vrijblijvend kennis maken met Hydrotherapie, als goed alternatief voor de reuma- en fybromyalgie patiënten die in warm water willen bewegen en ontspannen. Hydrotherapie bij zwembad Tijenraan vindt in groepsverband plaats in een bad van 8 x 15 meter, met een watertemperatuur van 32,5 graden.

 6. Helaas maken Topfit en ook Bubbels het niet waar wat zij beloven.
  Allereerst Onder de leiding van Topfit is als de Hennie verdwenen zij deed met de mensen Zwemoefeningen, maar dat staat niet op zich ook de fysiotherapeute is bij Topfit weg.
  Maar ook wij de klanten zijn erg ontevreden, Zwemwater is ons beloofd zwart op wit 32/34 graden dit is niet waar. Het is koud zowel in als boven het water. Ze beloven van alles ook Bubbels dus, maar het water is koud. Zeker voor de beoogde doelgroep!
  Gemeente, Gehandicaptenraad en Zorgverzekeringen help ons!!!

Reageer