Verdachte brand grillroom Oude Vismarkt vast

Zwolle – De politie heeft dinsdagochtend 6 mei een 21-jarige Zwollenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in de grill-/lunchroom aan de Oude Vismarkt in de vroege ochtend van maandag 3 maart. Door de explosie werd de volledige pui uit het pand geslagen en raakten de bovengelegen woningen onbewoonbaar. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

  explosieoudevismarkt.jpg

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 29 april werd uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek naar de brandstichting en de explosie. Hierbij werden onder andere bewakingsbeelden getoond van de explosie. Hierop was te zien dat er twee mannen wegrenden vlak voor de explosie plaatsvond. De mannen waren ook eerder die avond al bij het pand aanwezig. Hierbij droegen de mannen witte ‘scary movie’ maskers. Ook op bewakingsbeelden van het Kerkbrugje waren twee mannen met de witte maskers te zien. De uitzending leverde meerdere bruikbare tips op.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Best knap, want ik kon echt niets opmaken uit die camera beelden.. Maar fijn dat er eindelijk schot in de zaak zit. Hopelijk gaat de italiaan er naast ook snel weer open! 🙂

Reageer