Fiets ook voor Bike-4Life !

Zwolle – Stichting Bike-4Life organiseert van 12 t/m 15 juni tijdens het WK voetbal op het Rodetorenplein de „Ride to Brasil”. Bike-4Life is een Zwolse stichting die zich vol passie inzet voor de strijd tegen kanker.

https://youtu.be/YrBJyrG6MuE 

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar door de vele vrijwilligers van Bike-4Life een spectaculair en origineel evenement opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hiervoor is een virtuele fietstocht van Zwolle naar Rio de Janeiro (10.500 km) bedacht. In 72 uur fietsen gesponsorde fietsers op een podium met zeven fietsen 24/7 vanuit het centrum van Zwolle naar de voetbalhoofdstad van Brazilië. Denis Holterman: "Het wordt een beetje Glazen Huis achtig concept alwaar 72 uur non-stop gefietst gaat worden voor diverse aan kanker gerelateerde goede doelen. Op onze site www.ridetobrasil.nl staat alles duidelijk beschreven. We merken erg veel medewerking van zowel de Gemeente Zwolle als ook van vele bekende Zwollenaren, en natuurlijk heel veel andere mensen. Ter ondersteuning zijn prachtige flimpjes opgenomen van bekende Zwollenaren die de actie steunen.

 

Personalized medicine

Dit jaar gaat een groot gedeelte van de opbrengst naar het belangrijke onderzoek van de bekende oncoloog professor René Bernards van de Anthonie van Leeuwenhoek Foundation. Bernards deed afgelopen jaar in het TV programma De Wereld Draait Door de opvallende uitspraak dat hij er van overtuigd is dat kanker over 20 jaar een chronische ziekte is, mits er voldoende geld komt voor goed onderzoek. Bernards richt zich met zijn onderzoek op het DNA van de kankercel. Hierbij gaat hij er vanuit dat elke vorm van kanker specifiek is en daarom een specifieke aanpak vergt door middel van personalized medicine. Ook de twee lokale doelen Intermezzo en de Zonnesteen zullen door Bike-4Life worden ondersteund. Beide organisaties zetten zich onder andere in voor de nazorg van kankerpatiënten. Meer informatie over het onderzoek van René Bernards en de stichtingen Intermezzo en de Zonnesteen is te vinden op de website www.ridetobrasil.nl

 

En wat doe jij?

De vrijwilligers van de stichting Bike-4Life zetten zich belangeloos en vol overgave in voor de strijd tegen kanker. Dit willen zij samen met u doen. Samen vechten in de strijd tegen kanker. Iedereen; jong en oud, klein en groot, in teams of alleen kan zich vanaf (datum) inschrijven via de website www.ridetobrasil.nl. Net als vorig jaar zullen ook dit jaar weer veel bekende Zwollenaren op de fietsen plaatsnemen om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor de verschillende doelen. Deelnemers worden van harte aangemoedigd om zelf zoveel mogelijk sponsors te zoeken om de opbrengst naar een nog hoger niveau te tillen. Schrijf je snel in, want vol is vol!

 

Evenement

Ride to Brasil vindt van 12 t/15 juni plaats op het Rode Torenplein tijdens de WK voetbal. Naast het podium waarop de 7 fietsen staan, komt een groot scherm te staan waarop de voetbalwedstrijden van o.a. het Nederlands elftal te volgen zijn. Ook zal er een keur van artiesten optreden gedurende het evenement. ‘Ride to Brasil’ gaat van start op donderdag 12 juni om 15:00 uur en vanaf dat moment zal er non-stop gefietst worden tot en met zondag 15 juni 15:00 uur. Daarbij zal een afstand van 10.500 kilometer worden afgelegd. Dag en nacht kunnen mensen op één van de zeven fietsen klimmen en zo meefietsen tijdens dit fantastische evenement. 

 

Bike-4Life

In de zomer van 2012 haalde Bike-4Life al ruim € 23.000,- op voor KWF. Initiatiefnemer Martin Elsendoorn fietste, gesteund door diverse sponsoren, 2.500 kilometer naar het EK in Oekraïne. In het najaar van 2013 kreeg deze actie een vervolg met een vriendentoertocht in en rondom Zwolle. Dit jaar pakt Bike-4Life uit met een prachtig evenement waarbij gestreefd wordt naar een nog hoger bedrag dan in 2012. De totale opbrengst van deze actie gaat naar het goede doel. Bike-4Life is een organisatie met 0-euro budget, werkt uitsluitend met vrijwilligers en heeft geen strijkstok.

Artikel delen:

Reageer