Bertolf op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 18 mei presenteert Cultuurschip Thor het laatste Uurtje Cultuurtje van het seizoen. Niemand minder dan de bekende singer-songwriter Bertolf besluit de succesvolle concertserie op het Zwolse schip met drie solo-optredens. Naast zijn bekende hits zal de liedjesschrijver ook een aantal nieuwe songs uitvoeren. Een prachtige stem, virtuoos gitaarspel en sublieme liedjes op Zwolle’s meest intieme podium!

bertolf.jpg 

Bertolf Lentink (1980) is liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger. Hij groeide op tussen de banjo’s en mandolines en was van jongs af aan al veel met muziek bezig. Op de middelbare school kwam hij in aanraking met de muziek van de Beatles, met een heuse Fab Four-obsessie tot gevolg. Hij studeerde aan het conservatorium van Zwolle, maakte deel uit van verschillende bands, waaronder die van Ilse DeLange, en bracht drie solo-albums uit: For Life (2009), Snakes & Ladders (2010) en Bertolf (2012). Lentink stond in 2013 samen met Kasper van Kooten in het theater met het programma Harde Noten. In 2010 ontving hij een Zilveren Harp.

Momenteel tourt de Zwolse muzikant met Her Majesty: Back to Abbey Road, waarin hij zijn Beatles-fascinatie vorm kan geven. Bovendien staat hij in de belangstelling met de nieuwe formatie Color Reporters.
Tijdens het Uurtje Cultuurtje brengt Bertolf een solo-programma met bekend (eigen) werk en een aantal nieuwe liedjes. Het intieme podium van Cultuurschip Thor biedt plaats aan slechts 50 luisteraars, daarom zal er -bij hoge uitzondering- een extra concert plaatsvinden om 20.00 uur.
 
Bertolf Lentink speelt op zondag 18 mei om 12.00 uur, 15.00 uur én 20.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 12,-. Kaarten reserveren is gewenst en kan via de website www.cultuurschipthor.nl.
Artikel delen:

Reageer