PvdA Zwolle praat over Europa

Zwolle – Op vrijdagavond 16 mei organiseert de PvdA Zwolle een avond over Europa. Michiel Servaes, tweede kamerlid en woordvoerder buitenland is dan aanwezig om te praten over het Europese buitenlandbeleid, het vluchtelingenbeleid en de werkgelegenheid in Europa.

 

Jaime Donata, lid van de landelijke PvdA werkgroep Europa, heeft onderzoek gedaan naar de invloed van Europa op het bedrijfsleven in onze regio. Het thema van deze avond is dan ook ‘Europa ver weg – toch dichtbij’. De avond start om 20:00 uur in het regiokantoor aan het Diezerplein 33 in Zwolle. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via zwolle.pvda@gmail.com. Jaime Donata voerde in de afgelopen periode verschillende gesprekken met middelgrote en grote bedrijven in de regio. Daaruit blijkt dat veel bedrijven eerder baat hebben bij de regels van Europa dan dat zij er tegenstand van ondervinden.

Hij legt uit wat Europa nu voor onze regio betekent. Michiel Servaes weet als woordvoerder buitenland hoe lastig Europa is. Zo toonde de bankencrisis aan dat de regelgeving onvoldoende scherp was. Maar ook het internationale vluchtelingenbeleid en het buitenlandbeleid van Europa zijn onderwerpen die aan de orde komen.

 

Excessen – nut

Eenvoudig is een discussie niet over Europa, vindt de voorzitter van de PvdA Zwolle, Karen Kuipers. “Ik ben een groot voorstander van de samenwerking in Europa. Maar ik kan me goed voorstellen dat kiezers het nut van dit grote en logge instituut niet inzien. Ook gaat de aandacht vaak uit naar de excessen van Europa in plaats van het nut. Daarom organiseren we deze avond, om de zin van Europa te bespreken. Want het nut is er wel degelijk. Wel valt er nog veel te verbeteren, zoals op het vlak van de werkgelegenheid en internationale gelijke rechten voor vrouwen en daar maakt de PvdA zich sterk voor.” 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer