Studenten sporten voor beter leven Tanzania

Zwolle – De Christelijke Studentenvereniging Ichthus Zwolle organiseert dit jaar opnieuw het Sponsor Nacht Volleybal Toernooi (SNVT). In de nacht van 9 op 10 mei volleyballen studenten uit het hele land om geld op te halen voor Dorcas, een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie. Met het geld dat de studenten deze nacht ophalen, wil Dorcas inwoners van het Siha-district toegang bieden tot basisgezondheidszorg. Ook wil de organisatie voor betere agrarische ontwikkeling zorgen en kleine bedrijfjes opzetten, zodat in de eerste levensbehoeften voorzien kan worden.

Het SNVT begon ooit als een lokaal initiatief; inmiddels is het uitgegroeid tot een prachtig toernooi waar studentenverenigingen uit het hele land aan meedoen. Van 20.00 uur op 9 mei tot 6.30 uur op 10 mei volleyballen zij op een mooi niveau. Hierbij staan gezelligheid, sportiviteit en natuurlijk het goede doel centraal.

Het toernooi

Het toernooi vindt plaats in de sportzalen van het Greijdanus College Zwolle, Campus 5. Elk deelnemende team zorgt voor een sponsorbedrag van minimaal 150 euro. Tussen de wedstrijden door kunnen studenten elkaar op een ontspannen manier ontmoeten en wat lekkers halen bij de catering. De nacht wordt afgesloten met een eervolle prijsuitreiking en een heerlijk ontbijt.

Een onvergetelijke tijd!
C.S.V. Ichthus Zwolle is een christelijke interkerkelijke studentenvereniging die momenteel zo’n 70 leden telt. De vereniging wil studenten een veilige en bovenal gezellige plek bieden. Ichthus helpt studenten om te groeien in hun geloofsleven en vriendschappen op te bouwen, zodat ze een onvergetelijke studententijd kunnen hebben.

Artikel delen:

Reageer