College op bezoek bij McDonald’s in Zwolle

De keuken van McDonald’s Zwolle/Epe-Heerde, vestiging Zwolle-Zuid aan de Huub van Doornestraat was vrijdag het werkterrein van het college van B&W.  Het college was uitgenodigd McDonald’s te bezoeken. Wethouder Witbraad was afwezig.

De collegeleden waren onder de indruk van het bedrijf en de werkwijze van McDonald’s. Ze hadden onder andere vragen over de voedingswaarde van de producten. Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra legt uit, dat dit voor bijvoorbeeld kinderen geen probleem is. Van meer dan 80% van de keuze uit 365 happy meals is de voedingswaarde voor kinderen goed. Indrukwekkend was de uitleg, hoe elke centimeter van de (kleine) ruimte optimaal benut wordt. Het bedrijf levert daarbij de hoogste kwaliteit, zegt Feenstra. Naast een (letterlijk en figuurlijk) kijkje in de keuken van McDonald’s was het bezoek ook een kennismaking met Sjoerd-Jan Feenstra. Burgemeester Meijer en wethouder Knol leerden hoe een hamburger te maken. McDonald’s is op verschillende manieren maatschappelijk betrokken. McDonald’s sponsort ondermeer de Nationale Sportweek en het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarbij gaat het niet alleen om geld en goederen, maar ook om persoonlijke inzet en het nemen van verantwoordelijkheden.


Wethouder Knol maakt een broodje hamburger…


Sjoerd-Jan Feenstra (re) verteld over zijn bedrijf…


De wethouders Van Dooremolen en Cnossen kijkend lachend toe hoe burgemeester Meijer een broodje hamburger maakt…

McDonald’s franchiseondernemer Ron Feenstra opende in 1994 zijn eerste McDonald’s restaurant met McDrive in Zwolle-Noord. Daarna nam hij in 1997 het restaurant in Zwolle-Centrum over en de restaurants in Epe-Heerde en Zwolle-Zuid. Zijn zoon Sjoerd-Jan heeft per 1 januari 2007 het restaurant in Zwolle-Noord gekocht en is daarbij officieel franchisenemer bij McDonald’s geworden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Een gratis maaltijd voor onze bestuurders!!!
  Is dit als dank voor het grote reclamebord aan de snelweg, waar tegen de regels en gerechtelijke uitspraken in door het college toch een (tijdeliijke) vergunning is verstrekt.
  Of is dit een tegenhangsel voor de 2 ton gift aan Het Spinhuis van Jonnie Boer?


  ⚠️ Meld

 2. @ikke

  Ontzettende azijn-pisser!
  Doe bij de volgende vallende ster de wens om terug te keren naar de middeleeuwen! Je zal er prima thuishoren.


  ⚠️ Meld

 3. @Ed, Als jij op je bromfietsje zonder helmpje rijdt vindt de overheid ook dat jij je aan de regels moet houden en kun je ze ook niet afkopen met een zuurstok.


  ⚠️ Meld

 4. Ik was afgelopen weekend bij deze Mac en mijn wat oudere kinderen ondekten dat er een gat in het speeltuig op het dak zat. Daardoor kon je boven achterin er uit kruipen, en dus ook 5 meter omlaag op de straat vallen. Gelukkig heb ik grote jongens en ze kwamen netjes melden aan mij dat het zo was. Maar er spelen heel veel kleintjes en dan zou ik als ouder graag willen weten dat er een mogelijke gevaarlijke situatie is. Ik ging het dus melden bij de bedrijfleidster. Haar reactie was dat ze er van op de hoogte waren en dat de monteur volgende week zou komen. Ik heb haar nogmaals verteld dat er een reeel risico voor kinderen was om door het gat omlaag te vallen. En aangezien dat ding aan de achterkant een klein metertje van de daar verlaagde reling staat er dus ook een kans is dat ze gewoon een verdieping omlaag vallen. Het kon haar niet zo veel schelen. Goede bedrijfsvoering, ze was er ook nog veel te jong voor om het risico in te kunnen zien.


  ⚠️ Meld

 5. Ik citeer op de reactie van Linda.

  Ik werk zelf bij de Mac Donalds Zwolle Zuid

  En er hangden briefjes op de deur naar het buiten terras

  En daar stond nadrukkelijk op dat playland kapot was.

  En we hebben ook geen bedrijfsleidster maar een bedrijfsleider.

  Maar ik weet wie jij bedoelt en ik verwacht niet van de manager dat ze nadrukkelijk zei “het kan me niet zoveel schelen”

  Dus bij deze.

  MVG

  Bea Noordman


  ⚠️ Meld

 6. Geachte Linda,

  Ik verzoek u om uw gegevens op onze website (www.mcdonaldszwolle.nl) achter te laten om zo een proffessioneel antwoord te krijgen op uw aanmerkingen v.w.b. het Playland.

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Met vriendelijke groet,

  Team McDonald’s Zwolle-Zuid


  ⚠️ Meld

 7. Waarom kan dat “proffessionele” antwoord niet hier geplaatst worden? Ik ken de situatie niet, maar denk dan dat het beter was geweest om die speeltuin zolang af te sluiten?


  ⚠️ Meld

 8. En intussen is dat gat nogsteeds niet dicht? Maar hebben we straks wel een proffesioneel antwoord? Tip: Stukje rood wit lint, kost niet veel, maar wikkel die playland er in. Zegt meer als een a4tje op een deur!


  ⚠️ Meld

 9. Wat ik niet snap is het volgende, we moeten afslanken, minder vet eten en ga zo maar door en wat doet ons college, die maken reclame voor Mc Donald


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.