Martijn Melenhorst gehuldigd tot erelid

Zwolle – Woensdagavond is tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Stemmings en evenmentenorkest Le Bombardon, Martijn Melenhorst gehuldigd tot erelid.

martijn_erelid20140507.jpg

Dit tot zijn eigen grote verrassing. “Meestal is het een ander die in het zonnetje gezet wordt, maar het voelt toch heel bijzonder als je dit zelf mag ervaren.” Aldus de verraste Martijn. Afgelopen carnaval heeft Jos Evers, al jaren trompettist bij Le Bombardon, gepolst bij de andere leden wat zij er van zouden vinden Martijn tot erelid te huldigen. Lang hoefden de leden hier niet over na te denken, en er werd unaniem ingestemd met dit voorstel.

martijn_erelid20140507-2.jpg

martijn_erelid20140507-5.jpg

Le Bombardon is opgericht op 26 januari 1996 en heeft inclusief Martijn nu slechts 3 leden tot erelid gehuldigd. De reden dat Martijn door de overige leden de huldiging tot erelid gegund werd, is dat ze in Martijn een muzikale leider ervaren die met veel passie en inzet het niveau van de band tot ongekend niveau heeft weten te brengen. Toen de naam van de band gered werd door een kleine club muzikanten, stond Martijn in april 2003 op toen 26 jarige leefijd op om de rol als kapelleider op zich te nemen. Dat hij hier de geschikte persoon voor bleek te zijn toont zich in een groot aantal prijzen dat de band in de periode tot aan nu toe heeft binnen gesleept, waaronder de Bunckman bokaal tijdens het Nederlands Kampoenschap Dweilorkesten in Voorthuizen. Hierdoor heeft Le Bombardon zich de positie mogen verwerven zich te mogen meten met de beste 7 kapellen van Nederland. Daarnaast is het aantal leden van de band gegroeid tot een groep van 22 leden. Volgens de leden is dit succes onlosmakelijk verbonden met  de kennis, inzet en gedrevenheid van hun gehuldigde kapelleider.

Artikel delen:

Reageer