Examen Chinees voor leerlingen Gymnasium

Zwolle – Op het Gymnasium Celeanum wordt sinds november 2012 het vak Chinees aangeboden. Aanstaande zaterdag 10 mei worden op de school de eerste examens afgelegd. Eind april bezochten leerlingen en docenten Yihai Garden nr. 8, een internationale school in Beijing in China.
Het Gymnasium Celeanum geeft haar leerlingen de mogelijkheid om zich voor te bereiden op hun toekomst waarin China een belangrijke handelspartner van Nederland is. De middelbare school biedt Chinees aan als keuzevak: de leerlingen krijgen les in Chinees en leren veel over de Chinese cultuur. Het Gymnasium Celeanum sluit daarmee aan bij de doelstelling van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio dat leerlingen zich ontwikkelen tot betrokken wereldburgers.

 Vijfenveertig deelnemers uit Zwolle en omgeving leggen zaterdag op het Gymnasium Celeanum het schriftelijke Chinese taalexamen HSK af. Door het groeiend aantal examendeelnemers in Zwolle en omgeving heeft het Gymnasium Celeanum, samen met de Chinese school Zwolle, via het Coufucius instituut in Groningen het examen georganiseerd. Het is de eerste keer dat dit examen in Zwolle wordt afgenomen.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer