Het weer: opnieuw veel regen verwacht

Zwolle – Vrijdag is de bewolking overheersend en schijnt af en toe de zon. In de middag neemt de bewolking en ook de neerslagkans toe, er vallen een aantal stevige buien waarbij ook onweer kan zitten. Tijdens de buien kan de wind even in kracht toenemen. Er staat een meest matige zuidwestelijke wind en het wordt 15 graden.

08-05-2014_weerfoto_kamperstraat-peperbus.jpg

Kamperstraat met de Peperbus 

Zaterdag blijft het niet droog in onze regio. De ochtend begint droog en er is al een aantal wolken. Later neemt de bewolking toe en vallen er enkele stevige regenbuien. Er staat een matige zuidwestelijke wind en het wordt circa 16 graden. Zondag trekken er opnieuw enkele buien met regen over. De kans op zon is zeer klein en tot een doorbreken komt het niet. De wind komt uit noordoostelijke richting en is matig van kracht. Het kwik komt uit op een graad of 14.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Idd weer een deftige plaat van Harry. Blijf ze bewaren, maar niet allemaal. Veruit de meeste van de dagelijkse platen vind ik de moeite van het bewaren waard.

 2. Het weekend van Moederdag biedt geen fraaie vooruitzichten. Het wordt nat, nat en nog eens nat. De normale maandelijkse hoeveelheid regen valt in vier dagen. Bij een temperatuur van 13 graden is het ook nog fris voor de tijd van het jaar. Dat meldt Weerplaza.
  Gisteren viel er al 10 tot 20 millimeter, lokaal zelfs 40 millimeter. Vandaag valt er weer veel regen, in het zuiden 3 tot 8 millimeter, in het noorden lokaal oplopend tot 20 millimeter.

  Ook vandaag en morgen krijgen we natte voeten. Weerplaza waarschuwt voor onweer en zware windstoten vanmiddag en vanavond. Al met al loopt de teller deze dagen op tot rond de 60 millimeter in de noordelijke helft van het land en 30 tot 40 millimeter in het zuiden. ‘De hoeveelheid die normaal in de hele maand valt, krijgen we nu dus in vier dagen tijd’, aldus weerman Michiel Severin.

  Zaterdag
  Een lichtpuntje aan de horizon is dat de zaterdag voor een groot deel van het land droog van start gaat. Om 12 uur regent het vrijwel overal. Het regengebied gaat samen met een matige zuidelijke wind en het is 12 tot 14 graden. In de namiddag, vanaf circa 16 uur, begint het vanuit het zuidwesten droog te worden en breekt de zon door.

  Moederdag
  ‘Zondag kun je het beste de regenradar in de gaten houden, adviseert Severin. ‘De buien die gaan vallen kunnen behoorlijk pittig zijn. Onweer, hagel en windstoten tot 80 kilometer per uur gaan samen met de zwaarste buien. Tussen de buien door klaart het op en schijnt de zon geregeld’. Ook zondag wordt het slechts 13 tot 14 graden en dat is voor deze tijd van het jaar onder de maat.

  Bron: AD

Reageer