Burgemeester voor verruiming kinderpardon

Zwolle – Burgemeester H.J. Meijer van Zwolle heeft positief geantwoord op de oproep van collega burgemeester Ostendorp uit Bunnik. Die riep samen met diverse collega burgemeesters staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie op om opnieuw te kijken naar de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon. 

Het gaat hierbij om gezinnen met kinderen die voor het kinderpardon zijn afgewezen omdat zij wel bij gemeenten in beeld waren maar niet onder het toezicht van de Rijksoverheid vielen, alsmede ex-alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv ‘s) die verder aan alle eisen van het kinderpardon voldoen maar inmiddels ouder zijn dan 21 jaar. In afstemming en met steun van Het Landelijk Overleg Gemeentebesturen inzake Opvang- en terugkeerbeleid (LOGO) en de VNG heeft burgemeester Ostendorp een oproep gedaan om de komende weken zoveel mogelijk handtekeningen van burgemeesters te verzamelen. HIER vindt u de lijst van alle burgemeesters.

Diverse maatschappelijke organisaties roeren zich en noemen de regels van het Kinderpardon oneerlijk en niet uit te leggen. VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children, Kerk in Actie, Stichting LOS en Stichting INLIA lanceerden op 5 mei de campagne Eerlijk Kinderpardon.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Ik had niet anders verwacht van ‘onze’ burgemeester:) hopen dat Teeven luistert naar deze oproep van zoveel burgemeesters.

  2. Dat klopt Dick. Denk zelf ook dat hij er zich weinig van zal aantrekken. >:( maar wie weet, ik blijf hopen voor deze kinderen die buiten het kinderpardon vallen. Alleen omdat ze niet bij het rijk ingeschreven staan maar bij de gemeente. Slaat nergens op.

  3. Eens benjie. Ok br, maar welke weldenkende burgervader zou tegen verruiming zijn? Zou wel een lijst willen zien van burgemeesters die nog (?) niet getekend hebben. Misschien kunnen daar de gemeenteraad en/of de wethouders aandringen op ondertekening?

    Wat “mannetje” Teeven betreft. Hoe negeerde hij ook de verzoeken van veel gemeenten en burgemeesters om het beleid te herzien. En hoe negeerde hij …. en …. en …. ach, laat maar. Ben nogal Teeven-moe.

  4. Ik zou eerder mijn vinger wijzen naar de VVD en PvdA als geheel… die het beleid immers hebben bepaald. Dezelfde partijen die ook veel Nederlandse kinderen in de kou laten staan trouwens, want armoede in Nederland bestaat immers niet.

Reageer