Aanmelding Paralympische Talentdag

Zwolle – Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? Meld je dan aan voor de Paralympische Talentdag op 25 mei in sportcentrum Papendal.

 

Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Daarnaast zijn er van verschillende stands aanwezig waar je informatie kunt krijgen over talentherkenning binnen de sport en kennis kunt maken met de coaches. Sporten die aanwezig zullen zijn: atletiek, wielrennen, tafeltennis, boccia, handboogschieten, schietsport, zitvolleybal en rolstoelbasketbal. Houd de website www.nocnsf.nl in de gaten voor overige sporten! NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op deze dag wordt tevens beoordeeld of je handicap aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware handicap denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkelblessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn.

 

Wintersport 
Ben je na de Olympische en Paralympische Spelen van Sochi benieuwd wat jouw kansen zijn in de wintersporten, meld je dan aan voor de WintersportFUNdag op 18 mei in Zoetermeer. 

 

Neem voor meer informatie over aangepast sporten in Zwolle contact op met de afdeling aangepast sporten van SportService Zwolle, tel.: 038 – 423 66 86 of stuur een e-mail naar l.boetes@sportservicezwolle.nl. Neem ook een kijkje op www.sportservicezwolle.nl onder het kopje aangepast sporten. 

Artikel delen:

Reageer