Bijzonder concert Delain in Broerenkerk

Op 2 november 2007 zal Delain, onder de noemer “A special evening with Delain: “Acoustic & Electric”, een exclusief concert verzorgen in de Broerenkerk te Zwolle. Binnen de sfeervolle en intieme setting van deze kerk zal de band zowel oud als nieuw materiaal ten gehore brengen in een deels elektrische, deels akoestische set. Delain laat tevens weten voor dit unieke concert verschillende ‘special guests’ te hebben uitgenodigd.

Naast een top 40 notering van de eerste single, airplay op MTV,  TMF, RTL en 3FM stond Delain in haar debuutjaar op o.a. Noorderslag, Fields of Rock en Lowlands. Hierop besloot de band samen met organisator Niek van der Sprong, o.a. bekend van de ‘November Rain’ concerten en Bevrijdingsfestival Overijssel, een exclusieve avond op poten te zetten. “Hoewel de lijst optredens van de band voor zich spreekt, biedt een avond als deze een band als Delain de uitgelezen kans om zich te presenteren als volwaardige Nederlandse topact!” aldus Van der Sprong; die voor deze gelegenheid het gebedshuis opnieuw omtovert tot een heuse rock tempel.

De speciale avond sluit overigens mooi aan bij de opwachting die de band onlangs maakte op de Amsterdamse Uitmarkt ten bate van MTV’s New Sounds of Europe. In de selectie voor de internationale talentenjacht naar het ‘nieuwe geluid’ van Europa, bleef Delain niet onopgemerkt. Zodoende maakt de band nu kans, middels stemrondes, de finale te bereiken welke zich zal voltrekken tijdens de European Music Awards te Munchen op 1 november 2007.

De band Delain is het verrassende eindresultaat van een muzikaal project, geïnitieerd door voormalig Within Temptation toetsenist Martijn Westerholt. Het debuutalbum “Lucidity”, kwam tot stand met medewerking van gerenommeerde gothic rock artiesten als Marko Hielata (Nightwish) en Sharon den Adel (Within Temptation) en werd door de pers goed ontvangen. Delain bestaat uit een vijftal leden, te weten: Martijn Westerholt (toetsen), Charlotte Wessels (zang), Ronald Landa (gitaar, zang), Rob van der Loo (bas) en Sander Zoer (drums).

Start kaartverkoop via website: www.niekvandersprong.nl

Artikel delen: