Opening Openluchtbad uitgesteld naar 7 juni

Zwolle – Het bestuur van het Openluchtbad Zwolle maakt vrijdagavond bekend dat de geplande opening van het Openluchtbad op zaterdag 17 mei wordt uitgesteld. De geplande werkzaamheden aan de baden zijn in de afgelopen periode te weinig gevorderd. Uiteraard betreurt de organisatie deze situatie zeer. 

  23-07-2013_openluchtbad_druk_bezocht_02.jpg 

Eind vorig jaar zijn tussen de gemeente Zwolle (eigenaar van het Openluchtbad), hoofdaannemer van de renovatie (Salverda) en Vereniging Openluchtbad Zwolle (exploitant) werkafspraken gemaakt voor de herstelwerkzaamheden aan de baden. Openluchtbad: "Wij hebben destijds het bad twee weken langer open kunnen houden. Vervolgens is de aannemer voortvarend aan de klus begonnen. De laatste werkzaamheden zouden in het voorjaar van 2014 worden opgepakt. Voor de allerlaatste werkzaamheden – het aanbrengen van de laatste coatinglaag – zijn gunstige weersomstandigheden nodig. Die weersomstandigheden ontbraken de afgelopen twee weken. Na het aanbrengen van de laatste coatinglaag is nog enige tijd nodig voor het gereedmaken van de baden." Het bestuur verwacht dat het bad volledig operationeel is op zaterdag 7 juni. Dat weekend viert het bad zijn 81ste verjaardag. Indien op verantwoorde wijze eerder dan 7 juni gezwommen kan worden, dan laat het bad dat aan de leden weten.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Het is nu al het 3e jaar op rij dat het bad loopt te kloten. Waarschijnlijk geen eigen schuld, maar wel merkwaardig. Welk bedrijf zou zo’n gebrekkige renovatie pikken??

 2. Ik ben er klaar mee, jaren lid te zijn van het openluchtbad. Dan in mei open. Dan in juni open. Het water te koud. Geen zwemvierdaagse. Heb het opgegeven, Het Openluchtbad In Zwolle. Wij gaan het zwemwater elders zoeken. Veel succes met het ene gat dichten met het ander. Maar dit zwembad Blub Blub Blub.

 3. opheffen dit bad, altijd wat, oude troep, wordt nooit wat, kost de gemeenschap bakken vol geld voor een kleine groep die er gebruik van maakt >:(:'(>:(:'(

 4. @Ans ik ken nog wat andere zaken waar maar een kleine groep gebruik van maakt die ook opgeheven mogen worden. Of iig waar ik geen gebruik van maak.

  Het Openluchtbad is een monument, dat blijft gewoon staan!

 5. Het Openluchtbad is een monument, dat blijft gewoon staan!

  De laatste opmerking van Jasper is het belangrijkste in deze discussie. Het is sneu dat dit nu weer gebeurd, en het zal het OL leden kosten. Gelukkig voor hun zijn de weersomstandigheden, ook niet zo dat je denkt ga er even heen.

 6. Wat makkelijk om hier lekker anoniem commentaar te geven! Zelf behoor ik tot de (te kleine) kring vaste vrijwilligers die ieder jaar weer proberen het openluchtbad een heel seizoen met de beperkte middelen die wij hebben, open te houden.
  Wij als vereniging hebben helaas totaal geen invloed op de jaarlijkse reparatiewerkzaamheden die door de aannemer worden uitgevoerd. De vereniging huurt het bad gewoon van de gemeente Zwolle en is dus ‘gewoon’ gebruiker die huur, gas, water en elektra betaalt.
  Iedereen in Zwolle kan lid worden van het Openluchtbad, het is dus geen voorziening voor ‘een kleine club’ zoals eerder is gemeld. Wil je daadwerkelijk wat kunnen betekenen, buiten het reguliere vrijwilligerswerk om, meld je dan aan als vaste vrijwilliger!

  Marcel V.
  Vrijwilliger TD

 7. Marcel V, op 10 mei 2014 17:26

  Je bent een vrijwilliger die geen invloed hebt op wat er gebeurd. Maar je blijft je inzetten voor een bodemloze put. Je wilt toch geen vrijwilliger zijn van zo iets. Je verdedigd luchtkastelen. Ik ben er mee gestopt. Ga wel ergens anders vrijwilligerswerk doen waar ik meer voldoening kan vinden dat niet afhankelijk is van een aannemer die het nog steeds niet kan waar maken.

 8. volgens mij betalen jullie geen huur maar krijgen jullie elk jaar geld van de gemeente, dus een bodemloze put, gemeenschapsgeld wat wel beter kan worden besteed dan aan een “monument” wat maar 3 maanden per jaar door een kleine groep mensen wordt gebruikt:'(:'(

 9. @Nel, waar haal je deze wijsheid vandaan:

  betalen jullie geen huur maar krijgen jullie elk jaar geld van de gemeente, dus een bodemloze put

 10. @Ingrid Van de site van de gemeenteraad (mei 2012):

  Huurcontract en Subsidie Vereniging Openluchtbad Zwolle
  Deze beslisnota is rechtstreeks geagendeerd voor de besluitvormingsronde.
  De Vereniging Openluchtbad Zwolle beheert en exploiteert het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan. Tot op heden wordt daarvoor een symbolische huurvergoeding betaald.
  De restauratie en renovatie van het complex, die op dit moment plaatsvinden, beslaan een investering van ruim ?? 5,5 miljoen. Dat rechtvaardigt een meer marktconforme huur.
  Dit betekent voor de Vereniging een kostenstijging, bovenop eerdere kostenstijgingen zoals het vullen van het bad met kraanwater. Om een sluitende exploitatie te bereiken heeft de Vereniging de gemeente om een exploitatiesubsidie verzocht. Het college ziet deze exploitatiesubsidie tevens als stimulans voor de activiteiten van de Vereniging. De raad wordt dan ook voorgesteld in te stemmen met het verstrekken van een structurele subsidie aan de Vereniging Openluchtbad Zwolle van ?? 56.000,- Dit ter stimulering van hun activiteiten in relatie tot het exploiteren van het Openluchtbad. De subsidie kan worden gedekt binnen de begroting sport, onderdeel zwembaden.

  Zo is ook besloten.
  Dat bedrag is een schijntje als je het vergelijkt met de kosten van het openhouden van het openluchtzwembad. Persoonlijk zie ik die subsidie als stimulering van het initiatief dat een flink aantal Zwolse burgers hebben genomen om dit bad open te houden. Zelf zwem ik er niet, maar vind het wel mooi dat het bad er nog is. Op zonnige dagen wordt er flink gebruik van gemaakt. Zonder al die vrijwilligers zou dat niet mogelijk zijn.

 11. Ik snap niet dat zoveel mensen hierboven zo negatief zijn over het openluchtbad. Het is een prachtig groot bad waar je heerlijk kunt zwemmen. Verder heeft Zwolle geen openluchtzwembad. De gemeente wilde dit bad jaren 90 slopen en zonder de vereniging hadden hier nu kantoren gestaan waar we er al zoveel van hebben in Zwolle. Ik heb ook mooie jeugdherinneringen aan dit bad. Ik hoop dat mijn kinderen hier ook zoveel plezier zullen beleven!

 12. @Dame, duidelijk dacht namelijk dat er tegenwoordig wel huur betaald moest worden. Maar dat is dus zoals het hier staat dus niet zo. Ook ik hoop dat het bad nog jaren open blijft.

 13. @Nel weer die opmerking over een kleine groep. Het is niet dat er een ballotage commissie zit bij het verstrekken van het abonnement. Iedereen kan er een abo nemen.

  Ook de plassen zijn niet kostenvrij en sommige mensen doen hun buiten zwemmen nou eenmaal liever in helder water.

  Maak jij wel gebruik van het stadion, het station of het museum? Hoe zit het met de BSO of het BFO? De Wythmenerplaya, de Agnietenplaya of de Millegenplaya? Allemaal zaken die subsidie krijgen en waar lang niet iedereen gebruik van maakt.

  En gelukkig is het zo dat in Nederland niet alleen die zaken waar de meerderheid regelmatig gebruik van maakt subsidie krijgen. Het zou een heel saai en grijs land worden.

Reageer