Weblog Zwolle genomineerd voor Vrijwilligersprijs

Inwoners van Overijssel krijgen vanaf nu de kans om hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie in Overijssel te kiezen voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Weblog Zwolle is als organisatie ook genomineerd!

Er staan maar liefst 80 voorgedragen vrijwilligers en 56 organisaties te wachten op een stem vanuit het publiek. De kandidaten zijn te vinden op de website van Overijsselsevrijwilligersprijs. Geef direct je stem! De winnaars worden op 28 september bekendgemaakt.

 

Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs!

En niet geheel zonder reden. Een kwart van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren op deze manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving. Om deze vrijwilligers op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten, wordt elk jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt.

Prijzen

Er zijn drie prijzen voor individuele vrijwilligers, drie prijzen voor vrijwilligersorganisaties en een wisselprijs voor gemeenten. De prijzen voor de gemeente en de individuele vrijwilligers zijn kunstwerken. De prijzen voor de organisaties zijn geldbedragen:

1e prijs: € 1000,-
2e prijs: € 750,-
3e prijs: € 500,-

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wat ik me wel afvraag is of er ook gelet wordt op IP’s en op e-mail-adressen. Ik kan zo met een stuk of 8 verschillende e-mail-adressen een stem uitbrengen als er n?­et op gelet zou worden.

  (alleen doe ik daar dus niet aan; ik heb ?©?©n stem (verder ook geen gespleten persoonlijkheid ofzo 😉 ) en die kan/mag ik dus ook maar ?©?©n keer gebruiken als je het eerlijk wil spelen)


  ⚠️ Meld

 2. Dit soort verkiezingen zijn altijd te manipuleren, hoe goed je de stemmen ook filtert. Daarom moet men zo’n verkiezing via Internet altijd in het juiste licht zien.
  Winnaar wordt de vrijwilligersorganisatie met de grootste achterban en (misschien nog meer) de beste communicatiemogelijkheden naar het publiek toe.
  Organisaties die zich voor een kleinere groep inzetten maken minder kans. Dit wil niet zeggen dat hun inzet minder gewaardeerd wordt.
  Maar het is wel een leuk spelletje. Dus degene die nog stemmen moet…. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Precies… Voor de Weblog is een dergelijke verkiezing dus wel interessant! Zeker met de huidige bezoekersaantallen.

  Voor wat vrijwilligers die activiteiten organiseren in een bejaardenhuis is het bijvoorbeeld wat lastiger…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.