Degradatie uit Hoofdklasse voor VV Berkum

Zwolle – Een hardwerkend maar ineffectief Berkum heeft de beslissende laatste competitiewedstrijd bij VVOG met 3-0 verloren en is daardoor als hekkensluiter gedegradeerd uit de Hoofdklasse C.

“We hebben inderdaad hard gewerkt, maar dat kan iedereen. Het komt aan op kwaliteit. Het is tekenend hoe wij de doelpunten tegen krijgen, dat mág gewoon niet,” vond trainer Michel van Oostrum van de Zwollenaren. Berkum-verdediger Dirk Muis was nuchter over de deceptie voor zijn ploeg. “Als je met 3-0 afgaat heb je geen moment recht van spreken, we hebben te weinig gecreëerd. De ranglijst liegt niet, we hebben niet getoond dat wij goed genoeg zijn voor de hoofdklasse.” Berkum was in de beginfase een aantal keren dicht bij de openingstreffer maar liet, het verhaal van het hele seizoen, de kansen liggen. Zo ging een inzet van Youp Kok, die na een lange pass van Muis vrij op het VVOG-doel af kon, enkele minuten na de aftrap via de paal naast. Een kwartiertje later vuurde Muis uit een vrije trap vanaf eigen helft een enorme pegel af die buiten bereik van de geschrokken VVOG-doelman Reinier Romkes op de dwarslat spatte.

In de 24e minuut draaiden de Harderwijkers de rollen om. Tim Brockhoff liet aanvankelijk een enorme kans liggen door te lang aarzelen maar de daarop volgende corner was, zoals dit jaar óók al veel te vaak vertoond, fataal. De meegekomen Lennard van den Brink is twee koppen kleiner dan zijn directe opponenten maar kon toch ongehinderd raak koppen: 1-0. Tien minuten later werd Chris van der Meulen door Pascal Diender op het VVOG-doel afgestuurd maar de Berkum-spits kreeg de bal niet goed onder controle en schoot naast.

Invaller
De tweede helft was net vijf minuten oud toen de thuisclub op comfortabele voorsprong kwam. Invaller Douwe Dijkstra, na rust in het veld gekomen, werd de diepte in gestuurd en zag Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis uitkomen. Een lobje over de Zwolse doelman was vervolgens goed voor de 2-0 en dat maakte de positie van Berkum nog zorgelijker. De bezoekers probeerden met man en macht een aansluitingstreffer te forceren waarbij een inzet van een VVOG-verdediger richting eigen doel maar nét kon worden gepareerd door Romkes. Vervolgens gingen inzetten van Youp Kok, Dirk Muis en Diender allemaal naast zodat de hoop op enig succes gaandeweg vervloog. In de blessuretijd kwam VVOG zelfs nog aan een derde doelpunt na een volkomen onnodig weggegeven vrije trap. Doelman Bouwhuis keerde in eerste instantie nog maar Brockhoff knalde de afvallende bal alsnog binnen: 3-0 en einde wedstrijd.

Die nederlaag betekent ook het einde van zes seizoenen hoofdklassevoetbal voor Berkum. De Zwollenaren werden vooraf door velen gezien als een outsider voor de titelkansen omdat de ploeg die vorig jaar vijfde werd bij elkaar bleef en er zelfs enkele versterkingen kwamen. Een gebrek aan scorend vermogen en te veel tegengoals uit spelhervattingen braken de Zwollenaren echter het hele jaar op en de ploeg zal volgend seizoen in de eerste klasse acteren.

VVOG-Berkum, 10 mei 2014
Eindstand: 3-0 (1-0)

Doelpunten: 24. Lennard van den Brink (1-0), 50. Douwe Dijkstra (2-0), 90+2. Tim Brockhoff (3-0)
Gele kaarten: Pascal Diender, Marc van der Meulen, Youp Kok (allen Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Jerrol Poot, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg (46. Arjen Westrik), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (61. Ricardo Kuijer)

Opstelling VVOG: Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Rick Boersma (72. Laurens Christiaan Brouwer), Richard Haklander (46. Douwe Dijkstra), Dominique Denzel, Tim Fechter, Jan Juriën Hop.

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Kwaliteit verlochend zich niet.wellicht falend transferbeleid. De kwaliteit die Berkum had speelt nu in Westenholte en misschien volgend seizoen hoofdklasse!!!!

  2. Terecht gedagradeerd! Als je geen team kan maken van goede spelers, is dit je oogst!
    Gelukkig moet de club nu pas op de plaats maken, daar waar aan het begin van de competitie gesproken werd over topklasse, wordt het dus 1e klasse. En zie daar met dit team maar weer eens uit te komen. Zal namelijk op karakter moeten en laat dat dit team nu net ontberen.

    Misschien Rinke Borger er maar voorzetten, want als je in een seizoen dat het vlaggenschip matig presteert, het voor elkaar krijgt om met het tweede kampioen in de de reserve hoofdklasse te worden, heb je de visie die nodig is om te presteren!
    Zij begonnen het seizoen met als doel lijfsbehoud, maar doordat dit team wél voor elkaar door het vuur gaat, kan je zien waar het toe leidt.

Reageer