Eerste zwanenkuikens in Holtenbroek

Zwolle – Sinds zaterdag zijn de eerste 2 zwanenkuikens uit het ei gekropen op het nest achter de Verrijzeniskerk in Holtenbroek.

zwaan.jpg 

Net als vorig jaar is hetzelfde zwanenpaar weer vader en moeder geworden. Zo te zien liggen er nog 6 eieren om uitgebroed te worden. Binnenkort zwemmen er dan hopelijk 10 jonge- en oude zwanen in de plas achter de kerk of in de Wavinvijver.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Mooi plaatje van een mooi lelijk eendje… 🙂

    Wat ik me trouwens zit af te vragen: is er tegenwoordig een overschot aan zwanen? Ik zie in Zwolle en zijn directe omgeving heel veel nesten en ik krijg ook het idee dat er relatief veel jongen overleven in de stadse omgeving.

  2. in stadshagen hebben we ook al jongen. En niet alleen van de zwanen. Op zich is het wel logisch dat er steeds meer zwanen en ganzen in de stad komen. Vooral stadshagen want die is gebouwd op grond wat al decennia lang broedgebied van de zwanen was. Die komen nog steeds hier naar terug.

  3. Dat klopt, braniac, maar er overleven zoveel jongen. Ik zag afgelopen jaar vaak een zwanenfamilie die met zijn zessen of zevenen waren en allemaal zo goed als volgroeid. Ik vermoed dat de jonkies in de polder nog wat vaker verschalkt werden door een natuurlijke vijand. Buizerds, ratten, enz…

  4. Er zijn ook grote vissen die de kuikens naar beneden trekken in het water. In het water achter Windesheim zelf al een keer ‘live’ gezien.

Reageer