Studenten halen 3000 euro op voor Dorcas

Zwolle – Door een hele nacht te volleyballen, heeft een grote groep christelijke studenten meer dan drieduizend euro opgehaald voor Dorcas, een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie. Christelijke Studentenvereniging Ichthus Zwolle heeft, net als eerdere jaren, ook dit jaar het Sponsor Nacht Volleybal Toernooi (SNVT) georganiseerd. Hoewel er minder teams meededen dan afgelopen jaren, was het toernooi een groot succes. 

 

Met het geld dat de studenten deze nacht ophaalden, wil Dorcas inwoners van het Siha-district toegang bieden tot basisgezondheidszorg. Ook wil de organisatie voor betere agrarische ontwikkeling zorgen en kleine bedrijfjes opzetten, zodat in de eerste levensbehoeften voorzien kan worden. Dit jaar deden er zeven teams uit verschillende plaatsen mee. Elk team zorgde voor een sponsorbedrag van minimaal 150 euro.  In totaal is er meer dan 3000 euro aan sponsorgeld opgehaald. Twee teams van studentenvereniging Alpha-Ede wonnen beide poules. Om 5.30 uur werd het toernooi afgesloten met een gezamenlijk ontbijt. De conciërge van het Greijdanus College, die aanwezig was als EHBO’er, had het drukker dan andere jaren. Gelukkig waren er geen ernstige blessures.

C.S.V. Ichthus Zwolle is een christelijke interkerkelijke studentenvereniging die momenteel zo’n zeventig leden telt. De vereniging wil studenten een veilige en bovenal gezellige plek bieden. Ichthus helpt studenten om te groeien in hun geloofsleven en vriendschappen op te bouwen, zodat ze een onvergetelijke studententijd kunnen hebben. 

Artikel delen:

Reageer