WVF gaat voor de Hoofdklasse

Zwolle – Hoewel WVF al zeker was van de nacompetitie, werd vanmiddag en p[assant zelfs de 3e periodetitel nog behaald. Ondanks de hevige regenval maakten beide ploegen er een leuke wedstrijd van voor de vele toeschouwers.

nacompetitiewvf.jpg 

Scheidsrechter ter Brake blies om 15.00 uur voor de aftrap op Sportpark Schreurserve. In de eerste minuten hadden beide ploegen direct goede kansen om de score te openen. Hessel werd bediend door Christian Bril maar zag zijn schot naast gaan. Kort daarvoor had hij de verdediging ook al in verlegenheid gebracht. Daarna zette de thuisclub meer druk en wist 3 corners na elkaar te forceren. Gelukkig bleef het bij enkele hachelijke momenten. Lennart Bril schoot vervolgens op de lat. Direct daarna waren 2 inzetten helaas een prooi voor de keeper. Uitblinker Sterken was het dan toch die een prachtige aktie bekroonde met een schuiver idie Wibo van Dijk te machtig was: 1-0. Mooi was het om te zien hoe hij zijn familie-fans opzocht.

WVF was geenszins aangeslagen en combineerde er op los. Een splijtende pass van de dominant spelende Dion Reijnen bereikte Jeroen van Brummen die maar net over de kruising volleerde. Sparta produceerde een kopbal over het doel. Wibo moest enkele keren in aktie komen maar deed dit zeer effectief. Nadat Jeroen van Brummen in de 16 meter onderuit was gehaald en een strafschop verdiende, wist hij die zelf te verzilveren: 1-1. Enkele hachelijke momenten volgden nog maar de ruststand werd bereikt met  1-1, hoewel deze met gemak ook  bv een 3-3 stand had kunnen opleveren.
De 2e helft bleek zelfs de veldverlichting al ontstoken!  Christian Bril was gewisseld voor Muhuttin Yükselen, beter bekend bij A1 als “Muti”. Voor hem de eerste minuten in één.  De eerste minuten was van beide teams wat afwachtender  maar dat verdween weer snel. Nu was het Sparta dat via een WVF-er en Wibo de lat raakte. Opnieuw onderscheidde zich Hessel  met een solo. De vrije trap van Jeroen die volgde werd gestopt  door de keeper. Muti  speelde zonder schroom , zelfs met een flinke portie lef  en ook prima in de omschakeling. Ook  bleek hij een fink schot in de benen  te hebben. Hessel en hij waren het die hun schoten maar net over/naast  het doel zagen gaan.
Michel Koning kwam voor Marc Peppelenbos en wat later nog een A1 speler Jari Bezembinder voor Sybren Poppen. Dion kwam hierdoor achterin te spelen naast Marhtijn. Deze laatste bewees nog enkele keren prima een aanval te kunnen onderbreken met zijn timing en kopkracht!  De enige kaart vanmiddag in dit sportieve duel kwam er voor Sparta aanvoerder Jongman na obstructie tegen Hessel Berends. Er bleven nog wel kansen komen t.w. voor Lennart Bril en Hessel, maar het heilige vuur was er uit met de wetenschap dat de buit eigenlijk toch al binnen was. Met een geste in de vorm van een happy hour door de jubilerende supportersvereniging van Sparta werd afscheid genomen van Enschede en hopelijk klassebehoud voor hun!

Eindstand dus 1-1 met de wetenschap dat er voor de nacompetitie moet worden aangetreden tegen LRC uit Leerdam en tegen Oranje Nassau uit Groningen. De eerste ontmoeting zal  plaatsvinden op 24 mei a.s. maar welk duel dat wordt weten we volgende week zaterdagmiddag na ON – LRC.  De stille wens om tegen een ploeg uit de regio te spelen kwam niet uit want Berkum en Go Ahead Kampen bleken rechtstreeks te degraderen.
Een prachtig resultaat voor Freddy Smit en zijn mannen ! De terugreis in de bus was de stemming opperbest met een zingend team “O Johnny” en Johnny die het clublied uit volle borst inzette. 
Vol goede moed wachten we de nabije toekomst  af. Het seizoen kan nu al als geslaagd worden beschouw,  maar wie weet wat er nog in het vat zit……

Bert Kamerman

Karakteristieken

Sparta Enschede – WVF   1-1 (1-1).

Score verloop: 34e  Winters 0-1     62e  Jeroen van Brummen 1-1 (pen.)

Gele kaart: Sparta : Tim Jongman       WVF:  geen

Toeschouwers: 350

Scheidsrechter:   dhr F.E. ter Brake

Opstelling WVF: Wibo van Dijk, R.J.Stals, Marthijn van der Steege, Sybren Poppen (Jari Bezembinder), Kevin Peters Dion Reijnen,  ChristianBril, (Muhuttin Yükselen) , Jeroen van Brummen , Marc Peppelenbos, (Michel Koning), Lennart Bril , Hessel Berends

Opstelling Sparta : Collou,  Jongman, Sterken, Cornelisse, Akkerman, Reinders (Hayta), van der Veen, Tanate, Meijer, Kikkert (Bekkers),  Kocoz (Vonk).

Door: Bert Kamerman 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer