Ondanks overwinning niets beslist voor Be Quick

Zwolle – Be Quick heeft vanmiddag de competitie in de tweede klasse h als winnaar afgesloten. Door de 0-4 overwinning tegen Drienerlo bleef het Vroomshoop op doelsaldo voor. Daarmee is het team van Arnie Pot echter nog geen kampioen, want in deze klasse wordt een kampioenschap niet op doelsaldo beslist.

De beslissingswedstrijd die nodig is zal aanstaande woensdag op het complex van Rohda Raalte worden gespeeld. De aanvang is om half acht. Niet op de velden van universiteitsclub Drienerlo, maar op het complex van Rigtersbleek moet Be Quick de laatste competitiewedstrijd afwerken. Voor Be Quick telt alleen een overwinning, Drienerlo is definitief veilig als het een punt haalt. In deze regenachtige periode is het in ieder geval voor Be Quick een voordeel dat er op kunstgras gespeeld wordt. De ploeg moet het uiteindelijk toch van het voetbal hebben.

De studenten van Drienerlo zijn op vrijdagavond waarschijnlijk allemaal nuchter en op tijd in bed gegaan. In de openingsfase van de wedstrijd is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 op de ranglijst dan ook nog niet echt goed te zien. Na een kwartier zien de vele meegereisde supporters van Be Quick dat Talha Özen de bal naast schiet. Vijf minuten later is het Bas Buimer die de bal overschiet. Dit vuurwerk vormt in ieder geval de opmaat voor een goede fase van Be Quick, dat desondanks ontsnapt bij een kopkans. In de tegenaanval slaat de ploeg vervolgens toe met de snelle Sander Aarten die zijn man eruit loopt en vervolgens de keeper omspeelt: 0-1. In het laatste kwartier voor de rust is Be Quick duidelijk de betere van de twee. Goede combinaties, pressie. Maar gescoord wordt er voor de thee niet meer.

 

Na de rust kunnen de toeschouwers af en toe de paraplu dicht klappen, want de tweede helft kent af en toe een droge fase. Even lijkt het scenario van de eerste helft zich te herhalen. Drienerlo vecht voor de laatste kans, maar scoren lukt de ploeg niet. Het kantelpunt van de wedstrijd ligt in de 60e minuut als Rutger Minkjan over links goed doorzet en vrij voor de keeper komt. In tweede instantie weet hij de bal in het doel te werken: 0-2. Inmiddels circuleert dan al het gerucht dat Vroomshoop ook met 0-2 voorstaat, hoewel de appjes nog 0-1 aangeven. Be Quick doet er dan goed aan om het voordeel in doelsaldo vast te houden, want dat kan nog een rol spelen tijdens de beslissingswedstrijd.

In het laatste half uur van de wedstrijd speelt Be Quick goed en ziet het dat Aron Tempelman in de 65e minuut de 0-3 op de borden zet door de bal in de kruising te jagen. Het doelpunt komt voort uit een soort powerplay waarin Be Quick in de minuut die er aan voorafgaat al een paar kleinere kansen krijgt.

René Oosterhof maakt in de 78e minuut een kans van Tijmen Groot onschadelijk en zo houdt hij samen met de andere verdedigers de nul weer vast. In de 88e minuut reageert Bas Buimer goed op een diepe bal van Frank Oosterhof en hij tekent voor de 0-4, waardoor Be Quick de competitie in ieder geval als winnaar afsluit. In de slotfase van de wedstrijd wordt er door Be Quick nog drie keer gewisseld, waarbij opvalt dat Michel Klink na enkele maanden blessureleed zijn rentree maakt.

Aan alle Be Quickers: woensdagavond om negentien dubbele punt dertig uur speelt Be Quick op de velden van Rohda Raalte de beslissingswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Mocht de stand na verlenging nog gelijk zijn, dan geeft het voordelige doelsaldo van Be Quick de doorslag.

Arnie Pot: “0-4 is een aanzienlijke uitslag, ondanks dat we niet voortvarend begonnen aan de wedstrijd. Het doelpunt was een bevrijding, zo’n momentje hadden we net even nodig. Daarna hebben we de tegenstander flink onder druk gezet. Dat gebeurde in de tweede helft ook na de 0-2. We hebben vandaag gewoon onze eigen wedstrijd gespeeld, ik heb me ook niet beziggehouden met de tussenstanden van Vroomshoop.”

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Rutger Minkjan, Floris Blom, Jeroen Horstman, Eric van Beek, Felix Boessenkool (76. Karwan Mehrabi), Frank Oosterhof, Talha Özen, Bas Buimer, Aron Tempelman (73. Michel Klink), Sander Aarten (70. Cas Duiker)

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Huh? Bijzondere reactie, TRT. Wat heeft het feit dat BQ met gemeenschapsgeld overeind gehouden wordt te maken met een andere club (niet mijn club overigens) die gedegradeerd is???

  2. @ erik

    Waar haal jij deze onzin vandaan? wij hebben alles netjes afbetaald, en door alle vrijwillegers zijn we weer gezond geworden.

Reageer