Leerlingen Greijdanus in actie voor ALS

Zwolle – Afgelopen vrijdag was er op het Greijdanus College in Zwolle een grote actiedag voor de stichting ALS. Een color run, skeelertocht, cupsong en een tourtocht van 240 kilometer fietsen om het IJsselmeer. Dit is een kleine greep uit de activiteiten waarmee bovenbouwleerlingen van het vmbo geld ophaalden voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Tijdens het finishevent wordt duidelijk dat de leerlingen bij elkaar bijna 10.000 euro aan sponsorgeld hebben opgehaald. 

 

foto_3_-_fietsers.jpg 

 

Om 03.00 uur ’s nachts stapten 16 leerlingen en 4 docenten op de fiets om een rondje om het IJsselmeer te fietsen. Dit is bij elkaar meer dan 240 km! Het blijkt een barre tocht. Door regen, wind en zelfs onweer waren de omstandigheden erg zwaar. De fietsers komen dan ook veel later dan gepland om 17.00 uur uitgeput over de finish. Ze worden onthaald als helden, met groot applaus, als ze over de finishlijn fietsen. Wat een knappe prestatie! Iets eerder die middag is een groep leerlingen over dezelfde finishlijn gekomen die een skeelertocht hebben gereden van Ommen naar Zwolle. Als eerste waren de hardlopers van de color run klaar met hun prachtige sportieve prestatie voor het goede doel. 140 leerlingen legden een parcours van 7,5 km af waarbij ze elke kilometer werden overgoten door kleurpoeder. Het was een vrolijk gekleurde bedoeling.

 

Workshops

Tijdens het ochtendprogramma was een grote groep leerlingen ook al actief. Van een workshop visagie tot auto’s wassen en lege flessen inzamelen. De enthousiaste leerlingen doen hun best om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Ze zijn dan ook erg blij wanneer ze het eindbedrag zien.

 

Tour du ALS

Op 30 mei 2014 gaan 12 leerlingen en 4 medewerkers van het Greijdanus College in Zwolle de uitdaging aan om één, twee of drie keer de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen per fiets. Ze doen mee aan het jaarlijkse wielerevenement de Tour du ALS. Met het geld dat de vmbo-bovenbouw vandaag heeft ingezameld wordt deze groep gesponsord.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Super mooi en enorm knappe prestatie door weer en wind. Onze zoon doet mee met de beklimming van de Mont Ventoux. Hopelijk schijnt daar dan de zon. Geweldig om zo een bijdrage te leveren aan onderzoek en bestrijding van ziekte ALS. Mijn moeder had deze ziekte. Zodoende weten we een klein beetje hoe erg ALS is.

Reageer