Speeltuin Assendorp nu ook voor gehandicapten

Zwolle – De Speeltuinbende onthult op zaterdag 17 mei aanstaande om 13.00 uur bij de heropening van speeltuin Assendorp in Zwolle het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap er optimaal samen kunnen spelen. Ook het nieuwe klimkasteel wordt geopend. De Speeltuinbende heeft de tekeningen van het klimkasteel beoordeeld. De vrijwilligers van de speeltuin hebben vervolgens het kasteel helemaal zelf gebouwd en toegankelijk gemaakt voor álle kinderen.

 

Veel speelplaatsen in het land zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende, die bestaat uit kinderen met én zonder handicap, wil hier verandering in brengen. De Speeltuinbende is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, NSGK. NSGK streeft ernaar om de toegankelijkheid van 25 speeltuinen te verbeteren zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor andere speelvoorzieningen in heel Nederland. Assendorp in Zwolle is een van die voorbeelden.

 

Speeltuin Assendorp

Speeltuin Assendorp is al ruim 80 jaar prominent aanwezig in de wijk Assendorp/Pierik. Iedere dag komen er vele kinderen spelen en vervult de speeltuin een veilige speelomgeving voor kinderen. Speeltuin Assendorp heeft niet lang na hoeven te denken of zij deel wilden nemen aan het project “Samen Spelen” van NSGK. Want spelen is voor alle kinderen met of zonder beperking.

 

Speeltuin Assendorp heeft in de speeltuin een eigen speeltoestel gebouwd. Het Kasteel van de Zwarte Panter zal zaterdag17 mei feestelijk in gebruik worden genomen. De totstandkoming van het speeltoestel is tot stand gekomen met vele adviezen van de kinderen van de Speeltuinbende.

 

Meer informatie over de speeltuin is te vinden op www.speeltuinassendorp.nl.

 

Speeltuinbendewijzer

Speeltuinen die zelf hun toegankelijkheid willen verbeteren, hoeven niet op de Speeltuinbende te wachten. Op de websitewww.speeltuinbendewijzer.nl vinden ze tips en informatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. En kinderen in heel Nederland kunnen de Speeltuinbende helpen door de speeltuin in hun eigen woonplaats te testen. Hun bevindingen kunnen ze doorgeven via de Facebook-pagina van de Speeltuinbende, www.facebook.com/speeltuinbende.

Artikel delen:

Reageer