28 teams op Sander van Maastricht-toernooi

Zwolle – Vrienden van de in 2009 overleden Sander van Maastricht houden op 31 mei weer het voetbaltoernooi dat ter nagedachtenis zijn naam draagt. Plaats van handeling voor de vijfde editie is sportpark De Weide Steen van WVF. 

Het toernooi draagt de naam van een trouw lid van WVF, die op 25 april 2009 op 25-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Utrecht als gevolg van een ernstige ziekte overleed. De laatste wens van Sander was dat er een toernooi georganiseerd zou worden ter nagedachtenis aan hem. Inmiddels is het toernooi een traditie geworden en wordt op 31 mei de vijfde editie gehouden. 
Het toernooi begint om 09.30 uur en er spelen maar liefst 28 teams uit Zwolle en omstreken mee. In drie poules van zes teams strijden 18 mannenteams om de eer. Ook dit jaar is er een vrouwencompetitie waar 10 teams aan meedoen. De vrouwen strijden in twee poules om de prijzen.

Familiedag
De organisatie van het toernooi is in handen van Robbie van Ankum, Merijn Kok en Dennis Schrijver, vrienden van Sander van Maastricht. “We willen er een gezellige, familiedag van maken en nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen”, aldus van Ankum. Dat loont de moeite. Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een springkussen aanwezig en nieuw zijn de lange opblaasbare hindernisbanen waar de teams moeten strijden om de prijzen. Het nieuwe terras bij WVF wordt omgetoverd tot een heuse biergarten. Van Ankum: “Daardoor barst het feest eerst buiten los.” Op het terras is een tap en bakplaat met hamburgers en worsten op brood aanwezig. Vanaf 15.00 uur begint het feest waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Powerforce. Vanaf 17.00 uur treden Dominique Vos, Harm Wolters en Lytse Hille op. Van Ankum: “Het wordt ongetwijfeld een toptoernooi met een spetterend feest als afsluiting.” 

Artikel delen:

Reageer