Open dag Dahliavereniging in Zwolle

Liefhebbers van dahlia’s, zomerbloeiers en sierkalebassen konden op zaterdag hun hart ophalen. Deze dag hield de Zwolse Dahliavereniging Rondom de Peperbus in Zwolle haar jaarlijkse open dag op de twee tuinen van de vereniging, aan de Hortensiastraat in park de Weezenlanden en aan de Ruusbroecstraat.

Bezoekers werden ontvangen met koffie en thee en konden een kijkje nemen in de tuinen. De leden van de vereniging stonden klaar om informatie te geven en bezoekers rond te leiden. Heel de dag was er veel publiek in de tuinen te vinden, en met zo nu en dan een zonnetje erbij was het er goed toeven. De twee tuinen staan momenteel in volle bloei en vertonen een schitterende kleurenpracht. In de Hortensiatuin werd tijdens de open dag ook een kalebassenmarkt gehouden.


Foto’s: Han Dijkslag

Dahlia´s staan bekend om hun uitbundige bloei en zijn geliefd door een grote verscheidenheid in kleuren en bloemenpracht. Had de bloem jaren geleden nog een wat oubollig imago, tegenwoordig is de dahlia weer helemaal in. Die trend heeft zich ook in het ledenbestand van de vereniging vertaald. De afgelopen vijf jaar heeft het ledenaantal zich verdubbeld. Ondanks die verdubbeling zijn nieuwe leden nog steeds van harte welkom.

Artikel delen:

Reageer