Scholieren ontwerpen “Zwolle van de Toekomst”

Zwolle – In aanloop naar de eerste Architectuur Biënnale Zwolle bepalen tweehonderd leerlingen hoe Zwolle er volgens hen in de toekomst uit moet zien. Maandag ging in dat kader het schoolproject Wasted City van start bij scholengemeenschap het Greijdanus.

wasted_city.jpg

Scholieren uit de 4e klas bouwden van hergebruikte materialen, zoals karton en schuimrubber, hun eigen “Zwolle van de Toekomst”. Onder begeleiding van kunstenaars Chantal de Wolde en Marit Otto bekeken en bespraken de leerlingen verschillende soorten architectuur. Daarnaast was er in het ontwerpproces aandacht voor de indeling van een stad, duurzaamheid, milieu en woonplezier. De scholieren ontdekten bijvoorbeeld hoe zij hun eigen wijk beter, leuker, zuiniger en slimmer kunnen maken.

De ontwerpen van de leerlingen komen van 19 tot en met 21 juni te staan op een expositie tijdens de eerste Architectuur Biënnale Zwolle. Tijdens deze architectuurbiënnale wil de gemeente haar inwoners en het thema architectuur dichter bij elkaar brengen. Zwolle vraagt haar inwoners om aanbevelingen voor de toekomstige ontwikkeling van architectuur in de stad. Eind mei maakt de gemeente haar definitieve programmering voor de architectuurbiënnale bekend op www.zwolle.nl/architectuur

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer