Grote zoekactie in Holtenbroek

Zwolle – De politie houdt de hele dinsdagmiddag een grote zoekactie in de Zwolse wijk Holtenbroek. Diverse politie eenheden werden in en rond de Palestrinalaan gesignaleerd. Een ooggetuige laat aan Weblog Zwolle weten dat bij een bushalte aan de Bellinistraat een man werd aangehouden. De Politie IJsselland kan dinsdagmiddag nog geen mededelingen doen over de actie in Holtenbroek.

Of de zoekactie gelinkt kan worden aan schietincidenten en bedreigingen in de omgeving van de Buxtehudestraat ontkent de politie. Recent werden voertuigen die de Zwolse wijk in wilden gecontroleerd. Aanleiding was toen een tumult binnen de Antilliaanse gemeenschap in Holtenbroek. Het onderzoek concentreert zich dinsdagmiddag met name rond de Elvis Presley flat aan de Palestrinalaan. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik kan niet inloggen nu, 404 error. Dus een anoniem bericht, maar wel gebruikersnaam “paco”, toch?

  Door de politie-actie in Holtenbroek vluchten ze naar de binnenstad, en dan gaan ze daar kloten. Het is wel handig als de politie dat zelf ook snapt, maar dat duurt even… Ik zie liever veel blauw op straat dan dit soort gekloot. Een maat van me is vanavond in de Diezerstraat net niet van zijn fiets getrokken door een groep Antillianen. Kenmerk: trainingspakken en zonnebrillen.

  Zijn tip: “Ga niet lopend de stad in. En als je fietst, mijd de Diezerstraat. Zie je deze groep, keer om en neem een andere route.”

  Zwolle was ooit zo’n mooie stad. (huil)

 2. Ehm, Jacob, iedere dinsdag is er politie rondom de Middelweg.

  Er zijn prachtige verkeerslichten met de kruising Middelweg/Burg. Van Wevelinkhovenstraat. Maar op dinsdag zetten ze met gevaar voor eigen leven de verkeerlichten uit en doen ze eindexamens voor mensen die afstuderen als verkeersregelaar. En zo word ik als naburig bewoner helemaal gek van het gefluit de hele dag. Echt zo irritant!!! Er is alleen ook politie bij. Anders zou je ze het fluitje in de keel douwen.

 3. (mocht je nog collega’s zoeken die er geen problemen mee hebben om ’s nachts ICT-dingen te doen, neem dan contact met me op)

Reageer