Handbaldames zijn snel klaar met bekercompetitie

Zwolle – Na afsluiting van het eerste seizoen in de 1e klasse met een mooie 7e plek, hebben de dames van SV Zwolle zich nog een aantal weken voorbereid op de bekercompetitie. Vorig jaar hebben de dames de finale van de bekercompetitie verloren tegen Overwetering. Hierdoor waren de dames gebrand om revanche te nemen en dit jaar de beker te winnen. 

Waar voorgaande jaren de eerste ronden in toernooivorm waren, was het dit jaar direct een knock-out systeem. De dames van SV Zwolle moesten dus vanaf het begin vol aan de bak om in de bekercompetitie te kunnen blijven. Afgelopen zondag was het zover en stond de eerste ronde van de beker op het programma. Vanaf het begin hadden de dames van SV Zwolle het lastig tegen de dames van Groessen. Groessen is dit seizoen kampioen geworden in de 2e klasse en heeft geen wedstrijd verloren. Daardoor was duidelijk dat het een lastige pot ging worden. Door in het begin zelf een aantal kansen te missen, waar de dames van Groessen ze wel in het net kregen, keken de dames van SV Zwolle vrij snel tegen een 3-1 achterstand aan. SV Zwolle had het verdedigend lastig en kreeg via de cirkel een aantal doelpunten tegen. Aan de andere kant van het veld had SV Zwolle zelf moeite om tot scoren te komen. Dit leidde tot een 11-6 ruststand in het voordeel van Groessen.

In de tweede helft werd teruggezakt naar een 6-0 verdediging, wat een stuk beter liep. Ondanks dat het verdedigend beter stond, hadden de dames van SV Zwolle nog steeds moeite met doelpunten maken. Het gat dat de dames van Groessen hadden geslagen werd nog wat groter en kon niet meer worden goedgemaakt door de dames van SV Zwolle. Eindstand van de wedstrijd was 22-14 in het voordeel van Groessen. Helaas zat er niet meer in voor SV Zwolle en is de bekercompetitie na 1 ronde afgelopen.

De dames gaan nog een paar weken doortrainen en sluiten af met een aantal leuke beachhandbal trainingen. We bedanken alle supporters voor het afgelopen seizoen en we zien jullie graag weer aan de start van het nieuwe seizoen!

Artikel delen:

Reageer