Souljazz Spektakel op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op vrijdagavond 23 mei presenteert Cultuurschip Thor weer een concert in de serie StarrJazz: ‘Volkan & Aristo’: spectaculaire Souljazz door een internationale 10-koppige topband.

‘Volkan & Aristo’ is het nieuwe project van de Turkse souljazz zanger Volkan Baydar uit Hamburg (D) en de Griekse pianist Aristo Tziniolis uit Amsterdam (NL). Volkan is momenteel een van de beste souljazz zangers van Duitsland. Hij heeft daar een nummer 1 hit achter zijn naam staan en is een zeer dynamische podiumpersoonlijkheid. Volkan wordt door de Duitse pers vergeleken met grootheden als Stevie Wonder en Prince vanwege zijn bijzondere stemgeluid en soulvolle songs.

Met hun internationale band zetten Volkan en Aristo een dynamisch optreden neer met soul-, jazz- en popinvloeden. Ze zijn zaterdag de afsluitende act op het Corendon Meerjazz festival in Hoofddorp maar komen de vrijdagavond ervoor ‘warmdraaien’ op Cultuurschip Thor in Zwolle! Hoe de hele band op het podium past is nog even de vraag… maar dat het spectaculair wordt is zeker!

De ritmesectie bestaat uit drummer Andre Hoekstra, basgitarist Dave Breidenbach, Hammond organist Jan-Peter Bast en percussionist René Veerhuis. Daarnaast spelen mee: de uit Californië afkomstige en in Barcelona woonachtige trompettist Mathew Simon (worldwide tournees met o.a. Celia Cruz, Tito Puente, Diana Warwick, Buena Vista Social Club) Tenslotte drie fenomenale backingzangeressen Maartje Houtzager, Esmee Bor en Melissa Roos.

‘Volkan & Aristo’ speelt op vrijdag 23 mei om 20.30 uur. Inloop een half uur voor aanvang. Entree € 15,-. Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl.

Artikel delen:

Reageer