Zoekactie Holtenbroek betrof achtervolging dieven

Zwolle – De politie heeft dinsdagochtend 13 mei op de Palestrinalaan in Zwolle een 19-jarige man uit Almere aangehouden. De man was in het bezit van een grote hoeveelheid rookwaar welke vermoedelijk van diefstal afkomstig is.

In de nacht van maandag op dinsdag werd er bij een supermarkt aan de Wade ingebroken. Getuigen zagen hoe een tweetal, met een grote hoeveelheid rookwaren, op een scooter wegvluchtte. De politie werd gealarmeerd maar het tweetal werd die nacht niet meer aangetroffen. Door het forceren van een glazen pui was men de supermarkt binnengekomen. Dinsdagochtend rond 11.00 uur zag een surveillerende agent twee mannen op de Palestrinalaan staan. Het tweetal was in het bezit van twee grote tassen met rookwaren. De agent legde een link met de inbraak van de afgelopen nacht en wilde het tweetal controleren. De mannen probeerden te vluchten en renden weg. Weblog Zwolle maakte dinsdag actueel melding van de zoekactie in Holtenbroek.

De 19-jarige man uit Almere kon direct door de politieagent worden aangehouden, de tweede man wist te ontkomen. De politie startte hierop in de wijk een zoekactie naar de tweede verdachte. Hij werd in de omgeving niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de identiteit van deze man.

De man uit Almere is overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De rookwaar is in beslag genomen en de politie onderzoekt de herkomst hiervan. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dezelfde mannen die ook bij het Kruidvat in Zuid op visite zijn geweest??
    Ook rookwaren, een scooter en een glazen pui geforceerd.

Reageer