Voorstelling van Deltionstudenten in Odeon

Zwolle – De laatstejaars studenten van de opleiding Artiest Drama van het Deltion College verzorgen op 20 en 21 mei de theatervoorstelling ‘Habitat’ bij Odeon De Spiegel theaters. Habitat is één van de vier voorstellingen die tot stand is gekomen uit het samenwerkingsverband tussen Odeon De Spiegel theaters en het Deltion College. Onder de noemer StudentsOnStage geeft Odeon De Spiegel theaters jong talent in opleiding een podium.

flyer_habitat.jpg 

Leraar Coen ten Berge: “De voorstelling ‘Habitat’ gaat over geheimen, over sociale codes en opgebouwde rituelen. De studenten tonen op een absurdistische, humoristische en verrassende wijze het leven in deze wijk. Het verhaal is afgeleid van de Nederlandse speelfilm ‘De Noorderlingen’ van Alex van Warmerdam. Samen met de regisseur, Gertrude Brijder, hebben de studenten er een geheel eigen draai aan gegeven.”

De voorstelling wordt op 20 mei en op 21 mei om 14.00 uur voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en voor Deltionstudenten gespeeld. Kaarten voor de avondvoorstelling (om 20.30 uur) zijn op beide dagen voor vijf euro per persoon te bestellen via de website van Oden De Spiegel theaters: www.odendespiegel.nl.

Na afloop van de voorstelling verzorgen de studenten van de opleiding Artiest Muziek in de foyer live muziek en is er de mogelijkheid om na te praten met de spelers.

Achtergrond van de voorstelling:

Nederland begin jaren zestig. Een woonwijk in aanbouw. De mannen gaan naar het werk. De vrouwen doen het huishouden. De postbode bezorgt de post, de slager verkoopt zijn vlees en op zondag gaat iedereen naar de kerk. Kortom: alles gaat zoals het hoort in de habitat (leefomgeving) van de bewoners, totdat er plotseling een nieuwe buurtbewoner de gang van zaken verstoord. Ineens blijkt er meer gaande te zijn dan je eerder kon vermoeden.   

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zo, hoe bestaat dit?
    Men heeft toch zelf ook een heel mooi theater binnen Deltion?
    Dus overheidsgeld wordt nu niet gebruikt!

Reageer