Maarten van der Weijden naar SamenLoop

Zwolle – De KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle is een 24-uurs wandelevenement waar teams op 24 en 25 mei 2014 in estafettevorm een etmaal lang over het parcours bij Landstede Sportcentrum wandelen. Dit als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

maarten_van_der_weijden_2008-08-25.jpg 

De openingshandeling wordt om 14.00 verricht door Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Arie Slob. Dan volgt direct een hoogtepunt: de survivorronde van (ex)kankerpatiënten als het levende bewijs dat onderzoek naar kanker loont. Zaterdag om 18.30 uur komt Olympisch zwemkampioen en KWF-ambassadeur Maarten van der Weijden de deelnemers een hart onder de riem steken. Om 23.00 uur vindt de indrukwekkende kaarsenceremonie plaats. Rondom het parcours komen honderden kaarsenzakken met persoonlijke wensen en gedachtes te staan. Ook de laatste ronde op zondag, na 24 uur als estafetteteam gewandeld te hebben, wordt hartverwarmend.

“De saamhorigheid tussen de teamleden, (ex)kankerpatiënten, hun families en vrienden, en iedereen die wel eens iets met kanker te maken heeft gehad, maakt deze 24 uur tot een uniek evenement,” aldus Anneke Meeuwisse, initiatiefneemster van de tweede Zwolse editie. Maar niet alleen voor deelnemers is het een belevenis, ook voor bezoekers is het de moeite waard. “Naast de 24-uurs wandelestafette zijn er op het festivalterrein voor jong en oud allerlei activiteiten te beleven. Er zijn informatiekraampjes, massages, veel muziek en ander entertainment.”

Meer informatie: zwolle.samenloopvoorhoop.nl.

Artikel delen:

Reageer