Vuurvogel en Mpingo samen met grote solisten

Zwolle – Op woensdagavond 28 mei vindt in de Plantagekerk in Zwolle een bijzondere samenwerking plaats. Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel en Mpingo Klarinetorkest hebben de handen ineen geslagen om twee solisten van wereldfaam in naar Zwolle te halen.

 

duoconcert__28_mei_2014.jpg 

 

James Campbell is een internationaal gelauwerde klarinettist en een goede bekende voor Mpingo. Zijn goede vriend Moshe Hammer is in de vioolwereld een grootheid en vond het gelijk een goed plan om mee te reizen naar Nederland. Het ArtEZ conservatorium heeft deze gelegenheid aangegrepen om het tweetal masterclasses te laten verzorgen aan vakstudenten in Zwolle. Mpingo is een van de twee Clarinet Choirs van stichting Mpingo. Het tweede Choir is Mpingo Ya Kwanza, het seniorenensemble voor de actieve 50plusser. In de twintig jaren van haar bestaan heeft Mpingo vele optredens en concerten gegeven in binnen- en buitenland. Ook heeft het orkest drie cd’s opgenomen. Beide orkesten staan onder leiding van Martin van Zanten.

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is in de regio eveneens geen onbekende en staat onder leiding van Albert Dam. Het jeugdorkest telt momenteel 85 leden in de leeftijd van 14 tot 24 jaar en werd onlangs tweede op het nationaal concours voor Jeugdsymfonieorkesten. Deze zomer maakt het jeugdorkest een concerttournee naar Spanje. 

 

Concertkaarten kosten €12,- aan de zaal en €10,- in de voorverkoop. Voor kinderen tot 13 jaar is de entree €2,50. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 open. Meer informatie vindt u op www.mpingo.nl of www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Artikel delen:

Reageer