Landelijke presentatie film over Moderne Devotie

Zwolle – Donderdagmorgen vond er een landelijke perspresentatie plaats van een korte en krachtige film over de Moderne Devotie in het Fraterhuis. De film is een initiatief van het Deltion College. Zij ontdekten veel overeenkomsten tussen de kernwaarden van de Moderne Devotie en die van het Deltion College. De Moderne Devotie heeft een groot gedeelte van de identiteit van Zwolle en omgeving bepaald.

 

De filmpresentatie werd ingeleid door Henriette Boerhof, directeur van het Fraterhuis en Bert Beun, voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College. Door Mink de Vries werd het Nieuwe College oude stijl gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de vertoning van de promofilm over de identiteit van de stad, aan de hand van de grootste beweging die Zwolle gekend heeft, de Moderne Devotie. Burgemeester Henk Jan Meijer, heeft nadat de namen van de wethouders werden genoemd, kort commentaar gegeven. Dit zijn de namen; namens de PvdA – Pieter Jelles Troelstra, voor D’66 Joan Derk van der Capellen, voor de VVD Johan Rudolf Thorbecke en voor de CU  twee Wethouders ; Johan Cele en Thomas van Kempen(Hemerken). Alle politieke stromingen zijn vertegenwoordig, passend bij de identiteit van Zwolle. Er is een collegelid uit de vorige periode ; Burgemeester Henk Jan Meijer zelf. De burgemeester heeft in 2011, samen met zijn collega van Deventer, een overeenkomst getekend om de Moderne Devotie, in alle sectoren en daar waar mogelijk, te ondersteunen.

Ook werd namens de organisatie van de Nieuwe Devotie, ook wel Postmoderne Devotie genoemd, Mink de Vries een overzicht gegeven van wat er de afgelopen zeven jaar gebeurd is in de IJsselstreek, maar ook verder in Nederland, rond de Moderne Devotie in haar nieuwe jas. Daarna kregen de gasten een korte rondleiding door het Devotie Kwartier. Bijzonder was om dan te ontdekken dat de waarden van onderwijs, ondernemers, zorg, PEC Zwolle, bestuur en cultuur dicht bij elkaar liggen. Succes komt niet uit de lucht vallen. De film die gemaakt is door Renate Wennemars en haar productieteam werd na deze presentatie beschikbaar. 

Artikel delen:

Reageer