Jonge moedersgroep nieuw ‘Bij Bosshardt’’

Zwolle – Buurtinloopcentrum ‘Bij Bosshardt’ in de Zwolse wijk Dieze heeft voor de nabije toekomst een aantal nieuwe activiteiten op de agenda staan. Zo’n in het oog springende nieuwe activiteit is de ‘jonge moedersgroep’, bedoeld als ontmoetingsplek waar jonge moeders hun ervaringen kunnen delen. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd voor jonge moeders, al naar gelang de behoefte. Deze jonge moedersgroep gaat van start als er voldoende belangstelling voor is.

 

son.jpg

Eén van de regelmatige bezoekers van ‘Bij Bosshardt’, Son uit Vietnam, kookt een Vietnamese maaltijd voor de bezoekers. 

 

Petra Timmerman, coördinator van ‘Bij Bosshardt’ is daar niet bang voor: ‘’Dit idee is voortgekomen uit onze vaste bezoekers. Al meerdere keren kregen we signalen dat er behoefte zou bestaan aan een ontmoetingsplek voor jonge moeders. Daar willen we nu dus gehoor aan geven. En de kracht van deze activiteit is natuurlijk dat die voortkomt uit de behoefte van onze bezoekers’’. Uit een enquête, gehouden onder de bezoekers, is ook het idee van een spellenmiddag gekomen. Dat idee wordt nader uitgewerkt en zal waarschijnlijk op de dinsdagmiddag een plek krijgen. Ook komt er meer ruimte voor creativiteit. Allerlei vormen van handenarbeid kunnen worden beoefend. Deze crea-middag komt op de donderdagmiddag.

 

‘Huiskamer van de buurt’

 

Buurtinloopcentrum ‘Bij Bosshardt’ vindt sinds september vorig jaar onderkomen in het Andreascentrum aan de Geert Grootestraat 9-11 in Zwolle. Gemiddeld bezoeken dagelijks zo’n 25 personen deze ‘huiskamer van de buurt’; veelal voor een praatje en een kop koffie of thee of voor de gezamenlijke lunch. Hoogtepunt van de week is de donderdag. Dan wordt er eerst gezamenlijk gekookt en vervolgens wordt het resultaat gezamenlijk genuttigd. Petra Timmerman: ‘’Die kookmiddag is nog steeds de topper van de week. Die houden we er dan ook in. Maar het is wel belangrijk om de bestaande activiteiten uit te breiden, in de hoop ook dat ons inloopcentrum door een steeds bredere doelgroep wordt bezocht. Wij zijn er niet voor één specifieke groep mensen. Iedereen is welkom’’.

 

‘Bij Bosshardt’ is geopend op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Het is de bedoeling om binnenkort ook op vrijdag open te zijn. Kledingboetiek De Kleine Knip; eveneens gevestigd in het Andreascentrum, is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed initiatief! Bijna 14 jaar geleden heb ik voor de eerste keer de jonge moedergroep meegemaakt (was toen nog een pilot volgens mij) in Rembrandt 10. Ook de vervolggroep gedaan. Heb ik toentertijd veel aan gehad… 🙂

Reageer