Het weer: volop ruimte voor de zon

Zwolle – Vrijdag profiteren we van een hogedrukgebied. De ochtend begint aan de frisse kant en krijgt de zon veel ruimte, in de middag komen er stapelwolken voor. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richting. Het wordt circa 19 graden in onze regio.

 15-05-2014_weerfoto_stadshagen-twistvlietpad.jpg

Stadshagen – Twistvlietpad

Zaterdag krijgen we opnieuw aanvoer van warme lucht uit het zuiden. Het wordt een droge dag met ook vandaag weer veel ruimte voor de zon. De wind komt uit zuidelijke richting en is zwak tot matig van kracht. De maxima klimmen nog iets verder omhoog en komen uit rond 20 graden. Zondag wordt het opnieuw zonnig en droog. Er zijn wel wat wolken maar de zon blijft de boventoon voeren. De wind is gedraaid naar zuidwestelijke richting en is zwak tot matig. Aan het einde van de dag kan plaatselijk wat onweer ontstaan. Het wordt 21 tot 24 graden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Zaterdag? Wind uit het zuiden? Niet volgens KNMI en de andere weerdiensten, zij hebben het over wind uit het noorden dan, ook voor Zwolle. En een windkracht van maximaal 2. En zondag noord-oosten, precies het tegenovergestelde dus. 😉

  2. Eindelijk deze foto. We hadden ons al zo voorgesteld dat Harry deze weerplaat eens zou maken. Dan dichter bij de boog richting Peperbus. Maar zo is ie ook mooi, misschien nog wel mooier.

Reageer