Partij voor de Dieren met ‘veewagen’ in Zwolle

Zwolle – Met een omgebouwde veewagen voert de Partij voor de Dieren op zaterdag 17 mei in Zwolle actie tegen diertransporten in het kader van de Europese verkiezingen. De veewagen heeft een metamorfose ondergaan om de kiezers duidelijk te maken dat diertransporten van meer dan twee uur onacceptabel zijn. Naar voorbeeld van de kunstenaar Banksy heeft de partij een veewagen uitgedost met pluche varkens, koeien, schapen, kippen en paarden. De dieren hangen uit de veewagen terwijl hun noodkreten hoorbaar zijn.

PvdD: "In de veewagen zijn beelden te zien van echte diertransporten om mensen bewust te maken van het leed dat we dieren aandoen, omdat het slachten ergens anders een paar dubbeltjes goedkoper kan of omdat wij varkens uit Nederland naar Italië vervoeren om ze daar te slachten omdat we parmaham willen. Gesleep met dieren is één van de grootste problemen in de intensieve veehouderij. Het welzijn en de gezondheid van dieren komen ernstig in het gedrang. De transportsector is zo gericht op wat dieren opleveren dat dierenwelzijn bijzaak is." De ‘veewagen‘ staat op zaterdag 17 mei van 16.00 tot 16.30 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Na afloop rijdt de wagen een half uur door het centrum van Zwolle. Partijleden zullen daarbij flyers uitdelen aan het publiek.

"De transportregels, die dieren zouden moeten beschermen, worden vaak overtreden; vrachtwagens worden voller geladen dan is toegestaan en veel dieren hebben geen water en voer tot hun beschikking. De dieren krijgen onvoldoende rust en worden ook bij extreme weersomstandigheden vervoerd. Bovendien is transport één van de belangrijkste oorzaken van de snelle verspreiding van gevaarlijke dierziekten, waaronder dierziekten die overgedragen kunnen worden op mensen. De Partij voor de Dieren vindt dat diertransporten niet langer mogen duren dan twee uur."

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goede actie. Veel mensen weten niet hoe het er aan toe gaat in de bio-industrie en willen dit vaak ook niet eens weten.
    Hoop dat jullie actie goed aandacht oplevert!

Reageer