Minister Bussemaker huldigt kampioenen Deltion

Zwolle – Zaterdag 17 mei worden 45 excellente jonge vakmensen, waarvan 9 Deltionstudenten met een mbo-achtergrondgehuldigd door minister Bussemaker tijdens de Shell Eco-marathon in Ahoy Rotterdam. Deze jonge vakmensen zijn de winnaar van vakwedstrijden variërend van metselen, kapper tot verpleegkunde en mechatronica.

 

De kampioenen hebben deelgenomen aan verschillende voorrondes. Tijdens de nationale finale zijn ze door experts uit het vakgebied beoordeeld en tot winnaar uitgeroepen en zijn daarom nu Nederlands kampioen in hun beroep. De Deltionstudenten zijn Nederlands kampioen geworden in de vakrichtingen: Grafisch Vormgeven, Autotechnicus, Schoonheidsspecialist, Applicatieontwikkelaar, Gastheer/-vrouw, Tegelzetter en drie studenten met de Office ICT Team Challenge. Aan deze Challenge deden studenten van de vakrichtingen Secretarieel, Applicatieontwikkelaar en ICT-Beheerder mee.

Jos de Goey, directeur Skills Netherlands: ‘Deze jongeren laten zien dat wanneer je beschikt over veel doorzettingsvermogen je enorm veel kunt bereiken met je talenten. Ze zijn een voorbeeld voor jongeren en onderstrepen het belang dat mbo’ers onmisbaar zijn voor de maatschappij. De huldiging is het bewijs dat deze jongeren excellent vakmanschap hebben laten zien’.

 

De vakkampioenen worden gehuldigd in aanwezigheid van honderden basisschoolleerlingen. Ook Mees Kees, bekend van de gelijknamige films, is aanwezig en leert de leerlingen meer over de beroepen die de kampioenen beoefenen. Gedurende de gehele dag kunnen leerlingen bovendien proeven aan beroepen door mee te doen aan doe-activiteiten en meedoen aan wedstrijden tegen Mees Kees.

 

EuroSkills 2014

32 van deze kampioenen gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens EuroSkills 2014. Dit is het Europese kampioenschap voor beroepen dat plaatsvindt van 2 tot en met 5 oktober in Lille, Frankrijk, ook wel de Olympische Spelen voor beroepen genoemd. Van de 32 studenten zijn 6 studenten afkomstig van het Deltion College. Meer dan 400 jongeren uit 26 landen gaan de strijd met elkaar aan in meer dan 40 beroepen. Onder het oog van tienduizenden mensen voeren ze daar drie dagen opdrachten uit, die worden beoordeeld door experts uit het vakgebied. De Deltionstudenten komen uit in de vakrichtingen Graphic Design, Webdesign, Wall and Floor Tilling, Automotive Technology, Electrical Installations en Industrial Control.

 

Een overzicht van alle kandidaten die naar EuroSkills gaan, is te vinden op www.euroskills-team.nl. Meer informatie over de Shell Eco-marathon is te vinden op www.shellenergylab.nl.

Artikel delen:

Reageer