Spannende strijd bij Zwols korfbalkampioenschap

Zwolle – Welke basisschool is de beste korfbalschool van Zwolle? Aankomende woensdag 21 mei organiseren SportService Zwolle en korfbalverenigingen CKV Sparta en ZKV Oranje Zwart het schoolkorfbaltoernooi. Leerlingen uit groep 3 tot en met 8 gaan de strijd met elkaar om de titel "Zwols schoolkorfbalkampioen van 2014".

 

 15-05-2013_korfbaltournooi_sportpark_pelikaan_01.jpg

 

Bij het korfbaltoernooi wordt een onderscheid gemaakt tussen mono-korfbal (groep 3/4 en 5/6) en 2-vakskorfbal (groep 7/8). Bij mono-korfbal wordt gespeeld in één vak, bij 2-vakskorfbal in twee vakken. "Aanval en verdediging vindt bij mono-korfbal in hetzelfde vak plaats. Kinderen hoeven daardoor niet na te denken over in welk vak ze moeten aanvallen en wanneer ze om moeten schakelen naar het andere vak voor de verdediging. Ze kunnen vrijuit spelen", geeft Celina Santing van CKV Sparta aan.

 

Vorig jaar heeft basisschool De Vlieger (locatie 3) de wisselbeker bij groep 3/4 naar huis mogen nemen. Aquarel en De Vlieger (locatie 2) waren de winnaars bij het toernooi voor groep 5/6 en 7/8. Dit jaar doen er 800 leerlingen, verdeeld over maar liefst 99 teams, mee. De winnende teams plaatsen zich voor het provinciale kampioenschap dat op 31 mei bij kv Rigtersbleek in Enschede wordt georganiseerd.

 

Om alvast te oefenen, hebben de leerlingen op 7 of 14 mei deelgenomen aan een clinic bij korbalvereniging CKV Sparta of ZKV Oranje Zwart. De kinderen kregen de kneepjes van de korfbalsport in spelvorm aangeleerd. "Tijdens deze trainingswedstrijdjes hebben we de kinderen aanwijzingen gegeven. Partijvorm is een goede manier om korfbal aan te leren, omdat kinderen zich bewuster zijn van hoe een aanwijzing uiteindelijk betrekking heeft op de wedstrijd", laat Santing weten. Voor de club is het evenement een goede manier om kinderen op jonge leeftijd met korfbal in aanraking te laten komen. "Als de kinderen korfbal een leuke sport vinden, zijn ze van harte welkom om met ons mee te blijven trainen".

 

Ook benieuwd wie de Barry Schep of Mirjam Maltha van de toekomst is? Kom dan op woensdag 21 mei 2014 van 13.30 tot 18.30 uur naar de velden van CKV Sparta op sportpark De Verbinding, Nijenhuislaan 2 te Zwolle.


Artikel delen:

Reageer