Kleinschalige opvang van meiden in Wijthmen

Zwolle – In Wijthmen ontwikkelt DLH Ontwikkeling Zwolle in opdracht van een particuliere investeerder samen met bouwbedrijf De Groot Vroomshoop nieuwe huisvesting voor kleinschalig begeleid wonen van Stichting Eilean. Stichting Eilean biedt meisjes en jonge vrouwen met traumatische ervaringen een veilige plek.

 

 01-11-2013_college_en_week_van_de_verbinding_09.jpg

De nieuwbouw van Eilean in Wijthmen…

 

De kracht van het zorgconcept is de kleinschaligheid, een huiselijke omgeving voor iedereen. De woonsituatie combineert privacy met gemeenschappelijke ruimte, ruimte voor dagbesteding en ondersteunende zorg. Een plek waar de jonge vrouwen zich thuis voelen. De realisatie is inmiddels in volle gang. Op de grotendeels bestaande begane grondvloer is een gebouw gerealiseerd met het prefab bouwconcept van staal en houtskeletbouw. Op het dak ligt een aluminium felsdak. Binnen enkele weken wordt het pand opgeleverd en vanaf juli is de Stichting Eilean operationeel in het nieuwe pand.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het initiatief van Eilean hebben wij als Landschap Overijssel omarmd. Omdat de naam Eilean ontleend is aan het appeleiland uit de sagen van koning Arthur hebben wij de inrichting van de tuin (mede) geadopteerd. Er wordt o.a. een fruitboomgaard en een gemengde heg aangeplant. Zodat het ook buiten een mooie plek wordt om te verblijven. Succes!

Reageer