SC PEC Zwolle degradeert uit kampioensklasse

Zwolle – Het zat er al aan te komen maar afgelopen week is toch het doek gevallen voor SC PEC Zwolle in de hoogste klasse van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie. Na een gelijkspel tegen Blazende Veiligheid was het behaalde punt niet voldoende om het ‘vege lijf` te redden in de kampioensklasse. De promovendus daalt na één seizoen alweer af naar de 1e klasse.

Kampioen Bordeaux Groen wist met “kunst en vliegwerk” Krijtje FC van de overwinning af te houden en voorkwam zo ook de eerste nederlaag van dit seizoen. Het was vooral te danken aan goed keeperswerk van Lars Lammers, wie zelf een verantwoordelijk was voor de aansluitingstreffer met een wereldgoal. Zelf wist Krijtje FC een tweetal strafschoppen te verprutsen. Zelfs in de slotseconde wist de ploeg van Gerjos Weelink niet te profiteren van een te makkelijk gegeven penalty door scheidsrechter Henk Bruins. Een mooi en spannend duel eindigde na 50 minuten speeltijd in een 3-3 gelijkspel. Exact kreeg na een goed begin een behoorlijke “veeg uit de pan” te verwerken tegen Zwolle Zuid.

De ploeg van de afscheidnemende (oud- FC Zwolle speler) Remco Schol won met liefst 15-2. Van Panhuis wist zichzelf door winst op Ittersum met 4-2 zichzelf in de race te houden voor een hoge klassering in de kampioensklasse. De Belgische Keizer 2 sleepte maar ternauwernood een gelijkspel uit vuur tegen YBC. In een venijnig duel stond na de speeltijd een 3-3 gelijkspel op het scorebord, De ploeg van Michel Koster pakte hiermee de 2e periode binnen en op vrijdag 30 mei kan de Belgische Keizer meestrijden voor het algemene kampioenschap van de WRZV.

2e klasse woensdag

In een doelpuntrijk duel wist Allesoverrechten.nl met 7-5 te winnen van IJsselhallen Zwolle. Ook Keijl Flevo Holland vocht voor de laatste kans om 2e periodetitel en wist te winnen met 8-5 van L&M Workwear. De overwinning was niet voldoende voor een prijs, want I4U Styrinth pakt de 2e periode door een ruime 8-2 overwinning te boeken op Campingteam 3. 

Laatste competitiedag op woensdag 21 mei

Om 18.30 uur spelen FC Hummel en Van Amerom Makelaardij in een onderling duel om de titel in de 1e klasse van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie. De winnaar van deze partij mag zich kampioen noemen van de eerste klasse. Bij een gelijkspel en daarmee tevens ook een gelijk doelsaldo telt het onderlinge resultaat over de gespeelde twee wedstrijden.

Voor in uw agenda! 

Op woensdag 16 april is de ontknoping en staan er weer leuke en attractieve wedstrijden op het programma in de WRZV Sporthallen. De toegang is vrij en u bent van harte welkom om vanaf 18:30 uur de wedstrijden bij te wonen. 

Voor verdere informatie kunt u ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl.

Artikel delen:

Reageer