Jongens gooien metalen rooster op perron

Op vrijdagmiddag 31 augustus hebben drie jongens van 13 en 14 jaar oud uit Zwolle en Hattem een metalen rooster vanaf de zesde etage van de parkeergarage bij het station op het perron hebben gegooid. Hierbij raakten zij bijna een paar voetgangers die net uit de stoptrein van Kampen uitstapten. Er ontstond dus een ernstige gevaarzetting.

De drie jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en hun ouders zijn in kennis gesteld. De zaak wordt zeer serieus opgenomen. Het openbaar Ministerie zal verdere maatregelen treffen tegen de drie minderjarige jongens. Zij zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. “Er ontstond dus een ernstige gevaarzetting.” Pardon? Als er een metalen hek langs mijn oren zou suizen, vind ik dat toch een behoorlijke gevaarzetting. Het is de daad die de gevaarzetting bepalen, niet het aantal uiteindelijke gewonden.


  ⚠️ Meld

 2. Uit de Stentor: “Ze verklaarden dat ze ‘mensen wilden laten schrikken’.” Ik dat dat ook het enige is wat ze bezielt. Niets meer en niets minder. Ze staan er pas achteraf bij stil wat de gevolgen hadden kunnen zijn.
  Hoe je zoiets aan moet pakken daar heb ik geen idee van. Justitie kan hier volgens mij niks mee. De volgende keer zijn het toch weer andere die op hun beurt ontdekken moeten dat zoiets niet echt slim is.


  ⚠️ Meld

 3. Het openbaar ministerie heeft vandaag veertien dagen huisarrest ge?«ist tegen de drie jongens uit Hattem die afgelopen weekeinde in Zwolle een metalen rooster vanaf een parkeergarage bij het station op het perron gooiden.

  Ook heeft de rechter-commissaris de raad voor de kinderbescherming gevraagd een nader onderzoek in te stellen naar het gedrag van de drie jongens van dertien en veertien jaar. Het metalen rooster miste op een haar na een aantal voetgangers die uit de stoptrein van Kampen stapten.

  Bron: RTV Oost


  ⚠️ Meld

Reageer