Voetbalsucces op de Enkschool

Zwolle – De dove leerlingen en de leerlingen met taal-spraakproblemen (TOS) van de Enkschool in Zwolle kunnen prima met elkaar communiceren, zeker op het voetbalveld. Ze vormden samen een team tijdens het schoolvoetbaltoernooi, met succes! Afgelopen woensdag eindigen de leerlingen tijdens de regiofinales op een verdiende 1e plek. Dat betekent een ticket naar de districtsfinale op 7 juni in Enschede. De bus is al geregeld!

 

Begin april werden de voorrondes gespeeld. Bij dit toernooi plaatste het dreamteam van de Enkschool zich  als tweede. Genoeg om door te gaan naar de stadsfinales. Deze vonden 16 april plaats in Zwolle. Het zonnetje bracht veel supporters naar het PEC-Zwolle stadion. Veel ouders waren gekomen om hun zoons en dochters aan te moedigen, maar ook veel collega’s van de Enkschool zorgden voor een perfecte sfeer. Een tweede plaats na deze dag, was uiteindelijk goed genoeg om door te mogen naar de regiofinales op 14 mei.

 

Regiofinales

Afgelopen woensdag was het dan zover, de koppies stonden weer op scherp op de dag van de regiofinales in Epe. Een iets andere opzet van het toernooi bracht de leerlingen niet uit hun concentratie, de eerste drie wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Door naar de finale!

Een eindstrijd die qua spanning vergeleken kan worden met de WK-finale van 2010 volgde. Kansen over en weer, een paar gemene tackles hier en daar, maar na het eindsignaal bleef de teller op een brilstand steken. De tien minuten die daarop volgden leken wel uren te duren. Uiteindelijk kwam de organisatie met het beslissende oordeel: de Enkschool heeft op basis van het doelsaldo gewonnen, en is eerste van de regio! Naast een prachtige beker, werd ook de fair-play prijs in ontvangst genomen. Dubbel plezier!

 

De volgende zet

Op 7 juni volgen de districtsfinales in Enschede. We wensen Djuan, Lina, Mart, Chayenne, Michelle, Maaike, Jordi, Tim, Maarten-Jan en Sam alvast veel succes!

 

Kentalis en de Enkschool in kort

De Enkschool is een school voor speciaal onderwijs voor kinderen met auditieve en communicatieve beperkingen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. De Enkschool maakt deel uit van Kentalis, een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Kentalis is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die doof, (ernstig) slechthorend of doofblind zijn. Maar ook voor mensen met ernstige spraaktaalproblemen of autisme met stoornissen in spraak en taal. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Gefeliciteerd Enkschool! Dat zal dan de keus van de trainer zijn moeder 🙂 Maar toch supergoed dat ze een deel uitmaakt van schijnbaar dit topteam 🙂 Van genieten!

Reageer