Zwolse horeca staat fooi af voor het goede doel

Zwolle – Dit jaar is het alweer de tiende editie van de Nacht van de Fooi. Op zaterdag 17 mei staan meer dan vijfhonderd horecagelegenheden hun fooi voor ontwikkelingssamenwerking. De stad van de Blauwvingers, Zwolle, doet voor de eerste keer mee.

De stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is om een brug te slaan tussen het uitgaande publiek in Nederland en kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Bijna honderd studenten zetten zich in om deze dag en nacht tot een groots succes te maken! Dit jaar steunt de Nacht van de Fooi vijf projecten in ontwikkelingslanden. Het zijn projecten van de volgende stichtingen: Kinderen van Uganda, CooP-Africa, Niños de Guatemala, Mirre en EducAIDed. Kinderen van Uganda wil met het project “Food for Children” school- en homefarms in Uganda aanleggen om met voeding en voorlichting tot een verbeterde thuissituatie te komen.

CooP-Africa verleent fietsen op krediet aan Keniaanse boeren met het “Bike4Work” project. De boeren hebben een betere toegang tot de markt en hun inkomen wordt daardoor minder kwetsbaar, nu de fiets zorgt voor diverse inkomsten, bijvoorbeeld door het gebruik van de fiets als taxi. Niños de Guatemala heeft in het verleden reeds twee scholen opgericht en met het “Training & Development” programma kunnen ze werken aan de capaciteitsopbouw en professionele ontwikkeling en training van de werknemers van deze scholen. Mirre gaat met het project “Levend water” tien waterpompen repareren in Burkina Faso, hiermee worden in tien dorpen de levensomstandigheden verbeterd. Tot slot gaat EducAIDed bijdragen aan trainingen voor het schoolpersoneel in een Zuid-Afrikaanse school. Zo wordt het onderwijs op hoog niveau gehouden en de groei bewerkstelligd.

De steden

Het groeide uit van een lokaal initiatief in Groningen tot een landelijk evenement in nu 14 steden. De steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen en Zwolle doen mee. Dit doen zij onder het motto: ‘Keep the Change, Change the World’.

Zwolle

Dit jaar zetten de Blauwvingers zich ook in voor de NvdF. Zo doen onder andere Lunchroom De Stadsgenoot, burgerrestaurant Ingeburgerd, Italiaans Restaurant Da Nini en Gelagkamer Hoogh al mee. Op 17 mei staan zij al hun fooi af voor het goede doel.

Verdubbeling

Het loket voor ontwikkelingssamenwerking Impulsis zal het eindbedrag aan opgehaalde fooi, net als voorgaande jaren, verdubbelen. Belangrijk is het binnenhalen van minimaal 67.000 euro, zodat de gekozen kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten voor 100% kunnen worden gefinancierd. Mocht u meer willen weten over de NvdF? Dan kunt u een bezoekje brengen aan www.nvdf.nl. Daar is alle informatie te vinden over het project.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Laten we de boel nu hier eens eerst een zetje in de rug geven.

    Mensen die na de oorlog dit land weer hebben opgebouwd worden op allerlei manieren gepakt en gekort, kunnen we daar niet eens wat extra voor doen?

    Zodra we die graaiers uit Den haag weer hebben laten bukken voor Brussel en er over een aantal jaar wel weer welvaart is waar te nemen dan gaan we weer over de grens. Problemen zat hier eerst nog op te lossen, daarna de rest weer

Reageer