Eerste Aalandenloop treft goed weer

Zwolle – De eerste Aalandenloop die vrijdagavond in Zwolle geoganiseerd werd is goed verlopen. Naast enthousiaste deelnemers trof de organisatie goed weer. Langs de route werden de hardlopers aangemoedigd door het talrijk aanwezige publiek. Naast de Berkumloop, de 10 mijl van Zwolle Zuid en de Stadshagenrun is dit de jongste run in Zwolle.

aalandenloop-18.jpg 

Om 19.00 uur klonk het startschot klinken voor de eerste Aa-landenloop. De loop begon met een kidsrun van 1 km. Nadat deze feestelijk binnengehaald waren begon om 19.30 uur de strijd op de hoofdafstanden voor mannen en vrouwen op de 5 en 10 km. Er waren speciale prijzen voor de snelste Aa-landers. Vanwege het parcours, de eerste maal van deze loop, was het een maximum aantal gesteld op 600 deelnemers. De loop ging over verharde wegen en maakte tevens een kleine lus in het buitengebied bij de Brinkhoek. De Kidsrun werd gewonnen door Michael de Vries uit Kampen in een tijd van 3.17  minuten. Bij de senioren won Leon van Leusen van de BB-lopers in een tijd van 16.45 minuten. Bij de dames ging die eer naar Hellen de Vries van AV PEC 1910 in een tijd van 18.12 minuten. De 10 km run werd bij de mannen gewonnen door Joep Emmen van de BB-lopers in een fraaie tijd van 33.48 minuten. Bij de dames ging Margriet Beekman uit Zwolle in een tijd van 41.11 minuten over de meet. HIER staan alle uitslagen. De organisatie was in handen van AV PEC1910 en Wijkcentrum de Bolder.

aalandenloop-2.jpg  

aalandenloop-15.jpg 

aalandenloop-9.jpg

Mees foto’s via Lees verder… 

De Meander Bigband zorgde voor muzikale omlijsting bij start en finish en in De Bolder (naast het Meander College) was na afloop ook live muziek me tde Neighbours Blues Band uit de Aa-landen.

De atletiek vereniging AV PEC 1910 verleende de nodige expertise en diensten zodat de wedstrijd professioneel kon worden neergezet.

aalandenloop-1.jpg

aalandenloop-3.jpg

aalandenloop-4.jpg

aalandenloop-5.jpg

aalandenloop-7.jpg 

aalandenloop-6.jpg

aalandenloop-8.jpg

aalandenloop-10.jpg

aalandenloop-11.jpg

aalandenloop-12.jpg

aalandenloop-13.jpg

aalandenloop-14.jpg

aalandenloop-16.jpg

aalandenloop-17.jpg

aalandenloop-19.jpg

aalandenloop-20.jpg

aalandenloop-21.jpg

aalandenloop-22.jpg

aalandenloop-23.jpg

aalandenloop-24.jpg

aalandenloop-25.jpg

aalandenloop-26.jpg

aalandenloop-27.jpg

aalandenloop-28.jpg

aalandenloop-29.jpg

aalandenloop-30.jpg

aalandenloop-31.jpg

aalandenloop-32.jpg

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. hallo,

    het was super weer om te lopen! zou je 1 van de foto’s ook per mail kunnen krijgen als je er zelf opstaat?

    kijk nu al uit na volgend jaar!

  2. Het was een geweldige loop. Volgend jaar weer en dan ook wat kleine verbeterpunten toepassen. Iedereen bedankt voor de medewerking aan deze Aalandenloop. Mooie reportage van weblogzwolle, dank u wel!

  3. Het was mooi weer, dat maakt veel goed.
    Volgende editie de route breder maken, leerlingen instrueren dat ze rechts gaan wandelen en meer door de wijk zou een enorme verbetering zijn

  4. Was inderdaad een mooie loop. Zou inderdaad fijn zijn als je over iets bredere paden loopt, nu moest je soms inhouden op smalle paadjes waar anderen voor je liepen. Door de berm kan, maar loop je meer kans op blessures. Verder top georganiseerd.

Reageer