Zwolse jongeren slapen nacht in ‘krottenwijk”

Zwolle – Van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei is Zwolle voor één nacht een krottenwijk rijker. 150 jongeren van de Vrije Evangelisatie Zwolle en de Christelijk Gereformeerde Kerk doen die nacht mee aan Nacht Zonder Dak, de jongerenactie van stichting Tear.

 

Tijdens de actie slapen de jongeren één nacht in een zelfgebouwd krot, zoals jongeren aan de andere kant van de wereld elke nacht moeten doen. Ze laten zich hiervoor sponsoren om zo geld in te zamelen voor straatkinderen in Bolivia, Kenia en India. Daarnaast leren ze middels een gevarieerd programma over armoede ver weg maar ook over armoede in de eigen stad. Nacht Zonder Dak Zwolle vindt plaats op het terrein van het VEZ centrum aan de Rieteweg 12. Meer informatie over de actie is te vinden op www.nachtzonderdak.nl/zwolle.

Recordbedrag 
Vorig jaar leverde Nacht Zonder Dak Zwolle ruim 13.000 euro op. "Dit jaar hopen we minimaal 15.000 euro op te halen", aldus organisator Mariel Jongsma. Het zou mooi zijn als we de boeken in gaan als de NZD met het hoogste geldbedrag ooit”, aldus initiatiefnemer Joost van Dieren. Het record ligt nu nog in handen van Veenendaal, waar in 2009 130 jongeren 17.760 euro ophaalden. “Mooier dan het neerzetten van een record is dat de actie onze jongeren bewust maken van armoedeproblematiek in Zwolle en elders in de wereld. Ook laten we zien dat jongeren hier iets kunnen betekenen voor leeftijdsgenoten ver weg”.

Op pad met een dakloze
Nacht Zonder Dak Zwolle start zaterdag 24 mei om 14.00 uur. Met karton gesponsord door Rova Zwolle bouwen de jongeren allereerst hun onderkomen voor de nacht. Vervolgens doen de jongeren van de twee grote Zwolse kerken mee aan de daklozentour van het Leger des Heils. Zwolse daklozen vertellen tijdens de tour door de stad over hun leven op straat.

Eten van de Soepbus

Om 17.45 uur krijgen de deelnemers hun avondeten geserveerd vanuit de Soepbus van het Leger des Heils. Rond 18.30 is de officiële opening van de krottenwijk. Om 19.00 uur starten de workshops waarbij de jongeren kunnen kiezen uit typische straatactiviteiten zoals straatvoetbal, streetdance, graffiti spuiten en free running. Na hopelijk een goede nacht slaap in hun krotje sluiten de jongeren de actie af tijdens de kerkdienst van de Vrije Evangelisatie Zwolle in de WRZV-hallen.

Artikel delen:

Reageer