JOVD Zwolle positief over coalitieakkoord

Zwolle – De JOVD Zwolle e.o. is positief over het gesloten coalitieakkoord tussen ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD. Wel vinden de jonge liberalen het jammer dat, met de overwegend liberale coalitie, er geen ruimte is gevonden om het aantal koopzondagen te vermeerderen.

 

De JOVD Zwolle e.o. is blij met het plan om de leegstand in de stad aan te pakken, alleen vindt wel dat er meer aandacht besteed moet worden aan studentenhuisvesting. Het ombouwen van kantoren naar studentenkamers wordt niet genoemd in het nieuwe coalitieakkoord, maar kan wel een impuls geven aan Zwolle als studentenstad. Ook zijn de jonge liberale benieuwd naar de ‘Dragons Den’, een halfjaarlijkse medezeggenschap waarin studenten hun visie geven op bestuurlijke vraagstukken. Voorzitter Neville Nieuwenkamp: ‘‘De coalitie moet wel beseffen dat niet alleen de studentenverenigingen en acht Mbo-/Hbo-instellingen in Zwolle zorgen voor een goede weerspiegeling van studenten. Het is ook belangrijk om jongeren die buiten Zwolle wonen hierbij te betrekken. Zo kan Zwolle een nog betere studentenstad worden.’’ De JOVD Zwolle e.o. wenst de nieuwe coalitie veel succes, maar zal de coalitie blijven sturen wanneer zij dreigen van hun liberale pad te raken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Méér studentenhuisvesting? Bouw meer voor starters op de huur-woningmarkt zodat mensen die niet meer studeren kunnen doorstromen naar een huis dat betaalbaar is.

Reageer