Politie regio Zwolle zet ‘stille’ politiehond in

In de regio Zwolle experimenteert de politie in de horeca met een zogenoemde ‘stille’ politiehond. Op deze wijze hoopt de politie mensen die in het bezit zijn van drugs in bijvoorbeeld kroegen te kunnen opsporen en in te rekenen.

De politiehond gaat zitten naast de persoon bij wie de hond drugs ruikt. Vervolgens komt een agent in burger die zich legitimeert en de bewuste persoon fouilleert. Bij het aantreffen van drugs volgt een arrestatie. Over de werkwijze zijn inmiddels vragen gerezen op de juridische afdeling van de politieacademie. Rechters zouden namelijk kunnen oordelen dat op oneigenlijke gronden een verdenking is ontstaan en de politie de burger niet mocht fouilleren. Het verkregen bewijs is dan illegaal. De politie IJsselland wil niets kwijt over het experiment.

Bron: FOK!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gewoon geen honden toestaan in de horeca, hoorde trouwens dat men Zaterdag in de Ijsselhallen wel mocht blowen, althans het werd toegestaan.
    Achja Zwolse politie een feestjes in de Ijsselhallen zijn ook geen goede combinatie.
    Ik denk dat we nu met zijn allen een beetje door aan het draaien zijn, in elke Nederlandse gevangenis is drugs verkrijgbaar en in de horeca gaan we drugs honden in zetten om zakjes wiet e.d. van stappende mensen af te pakken.
    :-


    ⚠️ Meld

Reageer